Kamuoyunun son yıllarda sıkça adlarını duyduğu süresiz nafaka mağdurları seslerini hükümete ulaştırmak adına sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapıyor.

Süresiz nafaka ödemenin bir zulüm olduğunu ifade eden mağdurlar bitirilmesini talep ederek "İki milyon kişiyi görmezden gelmeyin" diyor.

Pendik'te korkutan yangın! Pendik'te korkutan yangın!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2022 yılında, “Süresiz nafakanın adil olmadığına inanan bir adalet bakanıyım” diyerek şu açıklamalarda bulunmuştu:

Ben, bu konuda süresiz nafakanın adil olmadığına inanan bir adalet bakanıyım. Bunun Türkiye için şu an ciddi bir sorun olduğunu görüyoruz. Bakanlık olarak da bunun üzerinde çalışıyoruz. Fakat şu aşamada seçimden önce gündeme gelme durumu söz konusu değil. Seçimden sonra gündeme alacağımız maddelerden biri olacaktır. Çünkü bu konu önemli. Şu anda yaklaşık 700 bin civarında vatandaşımızı ilgilendiren büyük bir sorun. Bunu kadınlarımızı da onların hukukunu da koruyacak bir şekilde adil bir çözüme kavuşturacağız.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarının ardından aylar geçti, ancak milyonlarca vatandaşı mağdur eden süresiz nafaka uygulamasına bir çözüm bulunamadı.

Kamuoyunun son yıllarda sıkça adlarını duyduğu süresiz nafaka mağdurları, seslerini yetkililere ulaştırmak adına sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapıyor.

Süresiz nafaka ödemenin bir zulüm olduğunu ifade eden mağdurlar bitirilmesini talep ederek "İki milyon kişiyi görmezden gelmeyin" diyor.

Toplumda ciddi anlamda mağduriyetlerin yaşanmasına neden olan bu uygulamaya son verilmesi için çağrılar yapılmaya devam ediyor. Her geçen gün sayıları artan mağdurlar bir çözüm yolu bekliyor. 

Süresiz nafaka mağdurları, seçim öncesi bir çözüm bulunmasını istiyor.