Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

Belediye şirket işçileri uzun süredir kadroya alınmak isteyerek eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. Yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini bekleyen işçiler artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadro bekliyorlar.

2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilen işçiler 4D statüsünde kadroya geçmek istediklerini belirterek sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor. Geçinemediklerini belirten işçiler eşit işe eşit maaş ve eşit hak istiyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere, belediye şirket işçilerine ve TYP işçilerine kadro gelecek mi sorusuna cevaben taşerona kadronun ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söyledi. Meclisin kısa süre sonra seçim takvimine girmesi ile birlikte taşerona kadro konusunun seçimden sonraya kalması bekleniyor.

Belediye şirket işçilerine kadro konusuna da cevap veren Bakan Bilgin, sıkıntıların tek tek halledildiğini, halledilmesi gereken bir sıkıntının olması durumunda bunu çözecek iradeye sahip olduklarını söyledi.