Meclis'in masaya yatırdığı konular arasında taşerona kadro düzenlemesi yer alıyor. Bu bağlamda  "Taşerona kadro ne zaman, Meclis'ten geçti mi?" sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, 90 bin taşeron işçiye kadroda son durum ne? Taşeron belediye şirket işçisi ve şoföre kadro var mı, ne zaman? İşte 29 Mayıs 2023 taşerona kadro son gelişmeler...

TAŞERONA KADRO DÜZENLEMESİ NE ZAMAN MECLİS'E GELECEK?

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro düzenlemesi ile ilgili sevindiren haberi şöyle vermişti:

"Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu."

Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi

1 Milyon işçiye daha öncesinde kadro verildiğini ve bu düzenlemeden 90 bin işçinin yararlanamadığını söyleyen Bakan Bilgin, "Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile görüşmüştü. Atalay görüşmeyle ilgili şunları aktarmıştı:

"Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz." 

Taşerona kadro düzenlemesinin ne zaman Meclis'ten geçeceğine dair tam tarih belli değildir. Kısa süre içerisinde gündeme gelmesi bekleniyor. Konuyla ilgili yeni gelişmeler olduğunda haberimizde yer vereceğiz. 

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ 2023?

Konu hakkında henüz açıklama gelmedi. Belediye şirket işçilerine yönelik açıklama geldiği anda detaylara iscihaber.net üzerinden ulaşabilirsiniz...

KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERİ DE KADRO TALEP EDİYOR

Taşerona kadro düzenlemesi, kamu kurumlarında görev yapan binlerce şoförü hayal kırıklığına uğrattı. Kamu kurumlarında taşeron statüsünde görev yapan şoförler, kendilerine de kadro verilmesini istiyor.  Taşeron düzenlemesi binlerce işçiyi sevindirirken, binlerce işçiye de üzdü. Kadro alamayan işçiler arasında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şoförler de yer alıyor. Kamu kurumlarında araç ihtiyaçları kiralama yöntemiyle karşılanıyor.

Kiralık araçların şoförleri de 'taşeron statüsünde' çalışıyor. Son yapılan düzenlemede, kamu kurumlarında görev yapan şoförler yaklaşık maliyetin %70 altında olmasından dolayı kapsam dışında tutuldu. Fakat aynı şartlara tabi olan kapatılan Başbabakanlık 113 şoförü ek bir olağanüstü kanunhükmünde kararname ile imtiyazlı şekilde kadro kapsamına alınıp çeşitli bakanlıklara kadro ataması yapıldı.

Emsali olmasına rağmen olağanüstükanunhükmünde kararname olduğunuzdan dolayı mahkeme yolu kapalı. Hizmet alımı kapsamında şoförlü araç kiralama yoluyla çalışan şoförler, kamu kurumlarında hizmet kapsamında, makam şoförlüğü, 112 acil, evde sağlık hizmetleri ve hasta nakil ambulanslarında da çalışıyor. Sözleşme sonunda şirketler gitse de şoförler ihaleyi kazanan firmalar aracılığı ile çalışmaya devam ediyor.  Yeni düzenlemede, asıl işi yaptığı halde yaklaşık maliyetin yüzde 70'in altında kalarak kadro alamayan şoförler,  kadro hakkı verilmesini istiyor...

Kiralık araç şoförlerinin de taşerona kadro kapsamında yer almak için seslerini duyurmaya çalışıyor. Sosyal medyada tepki göstererek yetkililere seslenen kiralık araç şoförleri kadroya geçmek istiyor.

Kadro bekleyen kiralık araç şoförleri  seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini istiyor. Sosyal medya platformu Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar hükümete seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini talep ediyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan kiralık araç şoförleri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.

.