Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala hava durumu merak ediiyor. Temmuz ayında olmamıza rağmen sağanak yağışlar ülkemizde etkisini göstermeye devam ediyor. Bayramda yola çıkacaklar ve tatil planı yapanlara Meteoroloji'den kötü haber geldi. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere sağanak yağış bekleniyor.

BAYRAM TATİLİNDE İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Bayramın ilk günü bazı bölgelerde sağanak yağmurun etkili olacağını söyleyen Dilek Çalışkan, "İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, Kütahya, Batı Karadeniz, Bolu, Karabük, Kastamonu buna Zonguldak da dahil, cumartesi öğleden sonra pazar ve pazartesi şiddetli sağanaklar var" dedi.

Meteoroloji'den duyuru: Çığ tehlikesi var! Meteoroloji'den duyuru: Çığ tehlikesi var!

BAYRAM TATİLİNDE EGE BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Ege'de bayram boyunca fırtınanın etkilil olacağını söyleyeb Çalışkan, "Ege'de rüzgarlar durulmuyor. Cuma ve cumartesi hızında biraz azalma olsa bile yine sert ama pazardan itibaren, pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Bodrum hattında fırtınaya yakın esecek rüzgarlar o yüzden denize açılmak bazı koylarda denize girmek sörf yapmak oldukça tehlikeli. Bayram sonuna kadar çok şiddetli rüzgarlar olacak o bölgelerde" dedi.

BAYRAM TATİLİNDE AKDENİZ BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Dilek Çalışkan Akdeniz Bölgesi için "Akdeniz'de ise nem orta seviyedeydi, pazardan itibaren nem oranı artıyor o yüzden daha da bunaltıcı bir hava olacak.Antalya'da,İskenderun'da, Mersin'de daha sıcak bir hava olacak" değerlendirmesinde bulundu.

BAYRAM TATİLİNDE DOĞU VE GÜNDEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Sıcak hava dalgası Doğu bölgeleri de etkisi altına alacağını söyleyen Çalışkan, "Doğu ve Güneydoğu bölgeleri ise aşırı sıcak olacak çünkü sıcak hava dalgası geliyor. Zaten 40 derece olan haca sıcaklığı 45 dereceleri bulacak o bölgelerde. O yüzden sıcak çarpması tehlikesi var" bilgisini paylaştı.