Tayvan ordusu, Perşembe günü adanın orta kesimindeki dağlardaki uzak bir üretim tesisinde yerli olarak üretilen en son zırhlı aracı olan CM-34 Clouded Leopard'ı sergiledi.

Tayvan, demokratik olarak yönetilen adanın kendi toprakları olduğunu iddia eden Çin bir daha saldırırsa kendini savunma kararlılığını göstermeye hevesli. Pekin, Tayvan yakınlarındaki askeri faaliyetlerini hızlandırdıkça, bu korkular son iki yılda daha belirgin hale geldi.

Tayvan, savaş uçakları gibi birçok silahı için Amerika Birleşik Devletleri'ne güvenirken, Başkan Tsai Ing-wen, en yüksek profili yeni denizaltılar olan Tayvan tasarımı ve yapımı silahlara daha fazla vurgu yapmak için bastırıyor.

2019 yılında hizmete giren sekiz tekerlekli CM-34, Northrop Grumman (NOC.N) tarafından yapılan Mk44 Bushmaster 30 mm zincirli tabanca ile silahlandırılmıştır ve 3 km (1,9 mil) etkili atış menziline sahiptir. Her türlü hava koşulunda çalışacak şekilde son derece hareketli olacak şekilde tasarlanmıştır.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Kıskaç-11 operasyonlarında 70 FETÖ'cü yakalandı Bakan Yerlikaya duyurdu: Kıskaç-11 operasyonlarında 70 FETÖ'cü yakalandı

Tesis şefi Wang Wen-hung gazetecilere verdiği demeçte, Jiji'deki fabrikanın ayda altı araç üretebileceğini ve toplam 305 siparişten 173'ünü orduya teslim ettiğini söyledi.

Adını Tayvan'ın bulutlu leoparından alıyor. Şimdi neslinin tükendiğine inanılsa da, hayvana kutsal olduğunu düşünen Tayvan'ın bazı yerli halkı tarafından saygı duyuluyor.

Aracın gelişimi sorunsuz olmamıştır.

Geçen yıl, tedarikçi şirketlerden birkaç üst düzey yönetici, daha önceki bir model olan CM-32 için bazıları Çin'den olmak üzere standart altı parçalar tedarik ettikleri için dolandırıcılıktan hapse atıldı.

Reuters haber sitesinden çevrilmiştir.