Kur'an kursunda çocuklara şiddet uygulayan imam görevden uzaklaştırıldı Kur'an kursunda çocuklara şiddet uygulayan imam görevden uzaklaştırıldı

ürkiye, 13 Kasım'da gerçekleşen terör saldırısıyla sarsıldı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki en işlek bölge olan İstiklal Caddesi'nde, saat 16.20 sıralarında bomba eylemi düzenlendi.

Yaşanan patlamada 6 vatandaşımız hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili geniş çaplı başlatılan soruşturmada kadın terörist, saklandığı evde kıskıvrak yakalandı.

Saldırıyı gerçekleştiren hain teröristle ilgili ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

"Örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti"

Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashır'ın, "YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç'te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus'a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.'nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı." dediği öğrenildi.

Atölye sahibinin terör bağlantısı ortaya çıktı

Ahlam Albashır ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan'ın kaldığı Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş'in de terörle bağlantısı olduğu, sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı ve Kobani'den aldığı talimatla Albahsır ve Bilal Hassan'ı evinde misafir ettiği öğrenildi.