Türkiye'de yaşayan, aynı zamanda yatırım yapan İsrailli Wael T.(52), yeni yatırım için 2021'de aracı bir firmaya başvurdu. Firmada kendisiyle pazarlama bölümünde yer alan Lübnanlı 2019 Arap Dünyası Güzeli ikincisi Maria Kammoun ilgilendi.

Yatırım fırsatları konusunda bilgi veren, sözleşme ve satışlarda aracı firmayla Wael T. arasında köprü kuran tescilli güzelin iş ilişkisi dışına çıktığı iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre Kammoun, samimiyeti arttırarak Wael T.'e kendi fotoğraflarını atmaya, katıldığı güzellik yarışmasından bahsetmeye başladı.

''KEŞKE BÖYLE ÇOCUĞUM OLSA''

İlerleyen zamanda ikili arasındaki ilişki işle sınırlı kalmayarak sevgililiğe dönüştü. Wael T., sevgilisine lüks çantalar, altın yüzük, kolyeler hediye almaya başladı.

Tescilli güzel ise sevgilisini ailesiyle tanıştıracağını söyleyerek evlilik vaatleriyle oyalamaya başladı. İddiaya göre Maria Kammoun, yatırımcı sevgilisinin baba olma isteğini öğrendikten sonra ''Keşke böyle çocuğum olsa'' şeklinde mesajlar gönderiyordu.

EVLİLİK VAADİYLE KANDIRDI

Evlilik vaadiyle oyalanan Wael T., sevgilisin her istediğini yapmaya başladı. Tescilli güzel Maria Kammoun, İsrailli yatırımcıya ''İstediğin evi daha ucuza almak istiyorsan parayı bana nakit olarak ver. En iyi şirketi açacağım ve seni milyoner yapacağım'' dedi. Ardından tescilli güzel, sevgilisinden Avcılar'da bulunan sitede bir daireyi satın alma, diğer 3 dairesini kiraya verme ve mobilya vaadiyle para istemeye başladı.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı tutuklandı! Rüşvet aldığı iddia ediliyor Rusya Savunma Bakan Yardımcısı tutuklandı! Rüşvet aldığı iddia ediliyor

PARAYI ALINCA ENGELLEDİ

Yatırım yapacağına inanan, sevgilisine güvenen Wael T., farklı tarihlerde toplamda 1 Milyon TL para transferinde bulundu. Verdiği paraya rağmen dairesini alamayan yatırımcı, bir yıl oyalayan en sonunda da engelleyen sevgilisine ulaşamadı.

Maria Kammoun ile tanışmasını sağlayan aracı firmayı arayan Wael T., şirketin güvenirlik politikasına aykırı davrandığı nedeniyle Maria'nın işten çıkarıldığını öğrenince dolandırıldığın emin oldu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Dolandırıldığını fark etmesinin ardından soluğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında alan Wael T., Maria Kammoun'un kendisinin duygularını kullanarak evlilik ve yatırım vaatleriyle dolandırdığını, zararının 1.2 Milyon olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulunarak Maria ile aralarında geçen yazışmaları, banka dekontlarını delil olarak sundu.

Suç duyurusunun ardından savcılık tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.