17.06.2022 Cuma günü Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Oleyis Sendikası, Erzurum'da GSB işçileri ile toplantı gerçekleştirdi.

Oleyis Sendikası Genel Başkan Vekili Serpil Açıkgöz ,Oleyis Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ulusoy, Oleyis Başkan Yardımcısı Derya Aydoğan, Oleyis Erzurum İl Temsilcisi Ensar Çintimar, Erzurum il Temsilcisi Kübra Atıcı, Erzurum il Temsilcisi Emrullah Tatlı ve Erzurum İl Temsilcisi Bekir Küçük eşliğinde duzenlenen toplantıya GSB personellerinin katılım sağladı. 

TOLEYİS SENDİKASI TOPLANTIYI SABOTE ETTİ

Oleyis Senikası'nın yöeticileri ve üyeleri yürüttükleri sendikal örgütlenme faaliyetleri sırasında Toleyis Sendikası tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalmıştır.

GSB çalışanları toplantı salonundan ayrılacağı esnada Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı Toleyis Sendikası'nda görev alan Erzurum İl Mali Sekreter Hayati Kantar, Şube Başkanı Ekrem Sivaslı ile birlikte toplantının gerçekleştiği salonu basarak arbede çıkardı.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Erzurum Toleyis Sendikası, Oleyis Sendikası'nın kendi üyelerini kandırdığını iddia ederek, kendi saflarına çekmek istediğı apaçık ortadaydı. Oleyis Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ulusoy ve Oleyis Sendikası Ekibine, Toleyis Sendikası sözlü saldırıda bulundu. Sendikacılık anlayışına etik olmayan olay tüm katılımcıların tepkisini çekti. Üye kaybetmemek adına Toleyis Sendikası'nın karşı Sendika'ya düzenlediği saldırıya tepki gitgide artıyor. Sendikacılık anlayışına uygun olmayan bu müdahalenin ilk defa olmadığı yapılan her toplantıya baskın yaparak engellemeye çalıştıkları da edinilen bilgiler arasında yer alıyor. 

Hak-İş çatısı altın birçok sendika, Toleyis Sendikası'nı kınayarak yaptığı davranışın 'Sendikacılık anlayışına' ters düştüğünü belirtti. Oleyis Sendikası'na verilen destek çığ gibi büyümeye devam ediyor.