TELE1’de yayınlanan 'Açıkça' programına konuk olan Eski AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktoru şimdi ise İyi Parti Genel Başkan Danışmanı Turan Çömez, milletvekili olduğu dönemde Bahçelievler Çocuk Yuvası ve eski Millî Eğitim Bakanı Nimet Baş'a (Çubukçu) ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu.  

Çorlu tren kazası davasında karar çıktı! Çorlu tren kazası davasında karar çıktı!

"13-14 yaşlarındaki çocukları, İstanbul’daki gece kulüplerine götürüyorlar"

T24'ün haberine göre İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.yi 6 yaşında evlendirmesi kamuoyunun gündemine otururken, Çömez skandal açıklamalar yaptı:

"2006 yılında milletvekili olduğu dönemde İstanbul Bahçelievler Çocuk Yuvası’ndan gelen ihbar üzerine kurumun müdür muavini ile bir görüşme yaptığını belirten Çömez "Gece saat 9’da yurda gittik. Çocuklarla konuştum, o gece nöbetçi olanlarla konuştum. 33 tane kız çocuğu o gece yurtta yok. Çocuklar dediler ki ‘Arkadaşlarımızı bazı yapılar gelip, yurttan alıyorlar. İstanbul’daki gece kulüplerine götürüyorlar’ 13-14 yaşlarındaki çocuklar. Bazen sabaha karşı geliyorlar, bazen de gelmiyorlar. Geceleri uyuşturucu kullanıldığını söylediler. Korkunç bir tabloydu."

Durumu bir rapor halinde dönemin Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan sorumlu Devlet Bakanı Nimet Baş'a (Çubukçu) ilettiğini belirten Çömez, konunun üzerine gidileceğine yönelik söz verilmesine rağmen ertesi gün kurumun müdürü görevden alınarak konunun üzerinin kapatılmaya çalışıldığını aktardı.

Çömez, o çocuklardan bazılarının küçük yaşta anne olduğunu da sözlerine ekledi.