Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede neler konuşulduğunu ve tüm detayları gazeteci ve yazar Hande Fırat'a anlattı. EYT sorununa da değinen Atalay, şunları söyledi:

"Devlet bir yıl yatırım yapmasın. Bir yıl insanların geçim şartlarını düzeltsinler. Hastane de yapmasınlar yol da… Örgütlü toplumdan kimse korkmasın. Bir grup toplantısında çıkıp da bir lider neden özel sektör işçilerine ‘Örgütlenin, arkanızdayız’ demiyor? Çünkü her yer sermayenin elinde."

"EYT ile ilgili düzenlemeye bir yerden başlamak lazım"

"İktidar da muhalefet de bilsin ki örgütlenme konusunda yasaya ihtiyaç var. İşçiyi, işverenin merhametine bırakmasınlar. 20 senedir kamuda geçici işçi var. Hükümetin sözü var. 800 bin taşeron işçi kadroya alındı. Kaldı 75 bin. Artık onları da alsınlar. EYT ile ilgili düzenlemeye bir yerden başlamak lazım. Emekli olamıyor ama yaş nedeniyle de iş bulamıyorlar."

İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro müjdesi gelecek mi? İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro müjdesi gelecek mi?

"Memur emeklisi sözleşme yapıyor, işçi emeklisinin böyle bir hakkı yok. Aynı hak tanınmalı. Maaşlarda vergi dilimleri yeniden işçi lehine düzenlensin. Taşerondan kadroya geçenlerin eş durumundan nakil hakkı olmalı. Aileler ayrıldı, birleştirmeliyiz. Yüksek Hakem Kurulu antidemokratik bir kurul. Enflasyonun yüzde 70 olduğu yerde yüzde 4 veriyor. Bu kurul ortadan kaldırılmalı.”