Türk Psikologlar Derneği, "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık" bölümü öğrencileri ve mezunlarını yakından ilgilendiren bir hamlede bulundu. Gelişmenn ardından derneğin girişimi büyük tepki çekti.

TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BAŞVURUSU

Türk Psikologlar Derneği, YÖK ve Sağlık Bakanlığı yazılarını delil göstererek Eğitim Fakülteri içinde bulunan "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık" lisans programından “Psikolojik Danışmanlık” ifadesinin kaldırılması için dava açtı.

Türk Psikologlar Derneği'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık" lisans programından mezun olanların "Rehber Öğretmen" unvanı kullanabilecekleri, YÖK’ün 22.9.2022 tarihli yazısı ile; ruh sağlığı alanında "rehberlik ve psikolojik danışmanlık" diye bir meslek olmadığı ise Sağlık Bakanlığının 20.7.2022 tarihli yazısı ile sabittir.

Bu kavram karmaşasının önlenmesi ve halkımızın psikolojik destek hizmeti alırken yanlış unvan kullanımından kaynaklı mağduriyet yaşamaması adına derneğimiz tarafından "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık" lisans programının isminden “Psikolojik Danışmanlık” ibaresinin kaldırılması amacıyla Danıştay 8. Dairesinde dava açılmıştır." 

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ'NDEN TEPKİ YAĞDI

Türk Psikologlar Derneği'nin "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık" bölümünden Psikolojik Danışmanlık ibaresinin kaldırılması için yaptığı girişim pek çok Psikolojik Danışman tarafından tepkiyle karşılandı.

Sosyal medya üzerinden tepkilerini gösteren "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık" bölümü öğrenci ve mezunları derneğin bu girşimini anlamakta zorluk çektiklerini belirttiler.

EGE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA TOPLULUĞU'NDAN AÇIKLAMA

Türk Psikologlar Derneği'nin "Psikolojik Danışmanlık" hamlesi "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık" bölümünde okuyan öğrencilerde ve öğretim üyelerinde şok etkisine neden olurken Ege Üniversitesi Psikolojik Danışma Topluluğu da konuyla ilgili sosyal medya adresi üzerinden bir açıklamada bulunarak Türk Psikologlar Derneği'nin bu hamlesinin akademik özerkliğe müdahale anlamı taşıdığı vurgulandı.

Ege Üniversitesi Psikolojik Danışma Topluluğu açıklamasında dernek girişiminin ruh sağlığıyla ilgili bilimsel gelişmelere ters bir tutum olduğuna dikkat çekilerek derneğin akla, mantığa uygun davranması gerektiği belirtildi "haddini bilmeye" davet edildi.

Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyu olan Sapanca Gölü’ne akaryakıt sızdı! Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyu olan Sapanca Gölü’ne akaryakıt sızdı!