Türkiye'deki il sayısının 100'e çıkacağı şeklindeki sözler üzerine Erbaalılar, sosyal medya üzerinden "83 Erbaa il olsun" etiketiyle paylaşımlar yaparak Erbaa'nın il olma talebini gündem yaptı.

Selçuk Bayraktar'tan Hakkari fotosuna gelen provokatif yoruma yanıt Selçuk Bayraktar'tan Hakkari fotosuna gelen provokatif yoruma yanıt

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Erbaa’nın alt yapı ve üst yapısı, nüfusu ve sanayisi ile Amasya ile Erzincan arasında il olma potansiyelini taşıdığını belirtti.

Erbaa'nın il olma talebini sosyal medyada gündeme getiren hemşehrilerine teşekkürlerini sunan Başkan Eroğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

‘Erbaa Tokat'ın en büyük ilçesi. O yüzden biz il olmak istiyoruz’ diye bir çalışmamız veyahut da düşüncemiz yok. Biz Erbaa'nın il olmasını şu sebepten dolayı gerekli diye söylüyoruz. Bölgede Amasya'yla Erzincan arasında bir il olabilecek alt yapısıyla, üst yapısıyla, ekonomisiyle, organize sanayi bölgesiyle, sosyal hayatıyla, kültürel faaliyetleriyle bu bölgedeki il olma potansiyeli en yüksek ilçe biz olduğumuz için biz il olma hevesindeyiz niyetindeyiz. Biz bu düşünceyi de eskiden beri yaşıyoruz.

"İL OLMA TALEBİMİZİ SÜREKLİ DİLE GETİRİYORUZ"

Biz bu düşünceyle beraber Erbaa'da eksiklerimizi nasıl gideririz? Erbaa il olduğu zaman veyahut da olma durumumuzda keşke demeyecek eksiklerimizi nasıl gideririz? Biz bu süreçte bu düşünceyle hep çalışıyoruz.

Erbaa'da atık su arıtma tesisinden katı atığına, organize sanayi bölgesinden şehrin altyapısına, şehir planından üst yapısına, biz Erbaa’nın il olmaya hazır olduğunu ifade ettiğimiz için il olma hevesini de sürekli dile getiriyoruz.” 

2021 verilerine göre Erbaa'nın merkez nüfusu 73 bin 354, ilçe geneli ise 99 bin 815. Erbaa, bu verilerle Tokat'ın en fazla nüfuslu ilçesi durumunda.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz "Ahlat’ı bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderlerinin toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşeceklerini bir kent haline getireceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak.

İnşallah hedefimiz bu bölgenin, Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanı'mızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim." şeklinde bir konuşma yapmıştı.

"VERİLMİŞ BİR KARAR YOKTUR"

Demiröz, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, konuşmalarının yanlış yansıtıldığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında ‘İl sayısı 100’e çıkarılacak’ şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda; 'Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir.”