Türk Fizikçi Furkan Öztürk, 175 yıldır çözülemeyen gizemi çözdü! Harvard Üniversitesi'nden ödül aldı Türk Fizikçi Furkan Öztürk, 175 yıldır çözülemeyen gizemi çözdü! Harvard Üniversitesi'nden ödül aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu bugün kamuoyuyla paylaşacak.

Vizyon belgesi niteliği taşıyan program, bugün Ankara Spor Salonu'nda vatandaşlarla paylaşılacak. Salonda A Haber canlı yayınına konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sayın Cumhurbaşkanımız bugün gerçekten Türkiye'yi 20 yılda nerelere getirdik hangi vizyonla biz bu ülkeye hizmet ettik bunu ortaya koyacak. Bundan sonra Türkiye Yüzyılı'nı inşa ederken neler yapacağız bunlarla ilgili bir konuşma gerçekleştirecek. 20 yılda hazırladığımız altyapıların üstüne inşa edeceğiz. Başaracaklarımız dünyada büyük bir etki oluşturacak. TOGG gibi fırsat pencerelerinde adımlarımızı atacağız. Yapay zeka ve blokzincir alanlarında çalışmalarımız var. Türkiye'nin sesinin daha çok çıktığı bir yüzyıl olacak." dedi.

Bakan Varank "Türkiye yolcu uçağı yapacak mı?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Cumhurbaşkanımızdan önce bunları konuşmak doğru olmaz. Dünya Türkiye'nin insansız hava araçlarını konuşuyor. TOGG yine aynı şekilde. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak üzerime düşenleri yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz."