Teknolojinin hayatımızdaki yeri ve önemi her geçen gün artıyor. Bu durum ülkemizdeki girişimlerin sayısının da çoğalmasına neden oldu. Ancak yerli girişimciler ve fikir sahibi insanlar için en büyük sorunların başında kaynak geliyor.

Bu nedenle pek çok kurum ve kuruluş, yerli girişimlere destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak ise Tuzla Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler olarak bir ilki gerçekleştirerek KOSGEB işbirliğinde ilk kez bir Teknoloji Merkezini (TEKMER) hayata geçirdi. İşte ayrıntılar…

Elektrikli araçların şarj sıkıntısına çözüm geliştirildi Elektrikli araçların şarj sıkıntısına çözüm geliştirildi

Tuzla Belediyesi, TEKMER teknoloji merkezini açtı

Tuzla Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler bazından ilk kez Teknoloji Merkezi’ni kurdu. KOSGEB işbirliği ile Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içerisinde kurulan Teknoloji Merkezi, çağın gerektirdiği inovatif fikirlere ev sahipliği yapacak.

Tuzla Belediyesi TEKMER için İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi ile işbirliği anlaşması yaparak eğitim ağını genişletti. Ayrıca TEKMER’de oluşabilecek yeni fikirler için biyoteknoloji, yazılım, kimya ve yapay zeka konularında uygulama alanları oluşturuldu.

Kurulan merkez ile birlikte ‘Benim bir fikrim var’ diyen gençler, risk sermayesi olan yatırımcılar ile buluşma fırsatı yakalayacak. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Teknoloji Merkezi’ni gezerek, ‘Bir fikrim var’ diyen herkesi merkeze davet etti.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Teknoloji Merkezi’ni ziyaret ederek ‘Bir fikrim var’ diyen herkesi merkeze davet ederek, “Kuluçka merkezimizde startuplarımızın oluşması için artık çağrımızı yaptık. Bundan sonra ‘Benim fikrim var’ diyen ve risk sermayesi arayan veya risk sermayesi olan bir fikir arayan yatırımcılarla beraber herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Dr. Şadi Yazıcı: Yeni fikirlere açığız

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla Belediyesi TEKMER’in bir özelliği var. KOSGEB ile bir belediye arasında ilk defa denenmiş bir model. Belediye KOSGEB işbirliği ile ilk defa kurulan bir Teknoloji Merkezimizi bugün itibariyle duyuruyoruz.

Yeni gelecek olan fikirlere açığız. Kuluçka merkezimizde startuplarımızın oluşması için artık çağrımızı yaptık. Bundan sonra ‘Benim fikrim var’ diyen ve risk sermayesi arayan veya risk sermayesi olan bir fikir arayan yatırımcılarla beraber herkesi bekliyoruz.

Hayırlı olsun, İnşallah yeni startuplarımızla beraber Tuzla Belediyesi TEKMER’den dünyaya yayılacak olan pratiğe dönüşmüş ve insan hayatını kolaylaştıran, dünyadaki yaşamı daha iyi bir noktaya getiren muhteşem projelerin çıkmasını Allah’tan diliyorum. Tuzla’mıza, İstanbul’umuza ve Türkiye’mize hayırlı olsun diyorum” dedi.