Taşerona kadro, YHS, Belediye işçileri derken TYP kadro gelişmeleri yakından takip ediliyor.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ DE KADRO İSTİYOR!

Nasıl TYP'liler mağdursa bir o kadar da belediye taşeron işçileri de mağdur. Belediyelerde taşeron olarak çalışan binlerce kişi son yapılan kadro düzenlemesinden yararlanmak istiyor. Şu anda taşerona kadro konusunda hem TYP'liler hem de belediye şirket işçileri kapsam dışıdır

Mehmet Tahtasız'dan kademeli emeklilik bekleyenlere destek! Mehmet Tahtasız'dan kademeli emeklilik bekleyenlere destek!

TYP NEDİR, AÇILIMI NE?

TYP'nin açılımı Toplum Yararına Program'dır. İŞKUR üzerinden yapılan işçi istihdamı olarak bilinir. İstihdam edilen kişi en fazla 9 ay süresinde görev yapar ve iş bitimi halinde kadrosuz kalır. 9 ay boyunca ise asgari ücret alır. İşsiz kaldığında ise henüz 12 ay bitirilmediğinden herhangi bir kıdem tazminatı veya farklı bir işçi hakkından faydalanamaz.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

Atalay "Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz." sözlerini kullandı.

Atalay, açıklamanın sonunda ise gündemde geçiçi işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadro geçmesi konularının yer aldığının altını çizdi.