Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de öğretmen atamaları. Öğretmen adaylarının merakla beklediği atamaya tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Atamalar, öğretmenlik mezunlarının adeta kabusu haline geldi. Ocak ayındaki 15 bin atama öğretmen adaylarını hayal kırıklığına uğrattı. Atamalar, twitter'da gündemin ilk sırasına yerleşti. Birçok ünlü isim ve siyasi lider konu hakkında açıklamalarda bulundu. Onlardan biri de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu resmi twitter hesabından şunları dedi:

"Aylar öncesinin öğretmen ataması yeni bir alım gibi 31 Ocak'ta kamuoyuna lanse edilecek. 700.000 atama bekleyen ogretmen için uygun görülen atama sayısı sadece 15 Bin karma atama mıdır? 2021 Kpss ile Şubat'ta en az 50 bin atama yapılması gerekir."

15 bin atama az

15 bin öğretmen atamasıyla ilgili MEB Nakanı Mahmut Özer şöyle söyledi:

“Türkiye genelinde eğitim yatırımlarını hızlandırdıklarını” belirten Özer, şöyle devam etti: "İstanbul'a hakikaten büyük önem veriyoruz. İstanbul'daki eğitim yatırımlarını 2022 yılında tamamlamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik ve şu ana kadar İstanbul'umuza 5 milyarın üzerinde bir eğitim yatırımını 2022 yılında verdik."

Özer sözlerine şu şekilde devam etti:

Manisa'da operasyon! 27 düzensiz göçmen yakalandı Manisa'da operasyon! 27 düzensiz göçmen yakalandı

"Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi, 31 Ocak'taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sini, yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul'a vereceğiz. Yani sadece İstanbul'da okullar yapmak değil, aynı zamanda öğretmen, insan kaynağı takviyesi, altyapının güçlendirilmesi noktasında ciddi yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz."

Ataması yapılmayan öğretmenler ne mi istiyor?

Twitter'da öğretmen atamaları gündemden düşmüyor. Öğretmen adayları şubat ayında 50 bin atama yapılmasını istiyorlar. Yüksek puanlı adaylar az ve karma alımdan dolayı atanmakta zorluk çekiyor. Birçok ünlü isim de öğretmen adaylarının seslerini duyurmasında yardımcı oldu. Öğretmen adaylarına 50 bin atama diyerek twitter'da tweet attılar. Bunlardan biri de Tan Taşçı oldu. Resmi Twitter hesabında şu tweeti yazdı:

"Atama bekleyen öğretmenlerimiz haklı mücadelelerine devam ediyorlar.  #AçığaŞubatta50Bin"