86 yaşındaki yönetmen Woody Allen, film yapımcılığına nokta koyacağını açıkladı. Woody Allen, 50. filmi üzerinde çalışmak için Avrupa'da bulunurken İspanyol gazetesi La Vanguardia'ya, artık film yapımcılığından emekli olmayı ve yazmaya daha fazla zaman ayırmayı planladığını söyledi. Allen’ın son filmi Paris’te geçecek ve film tamamen Fransızca olarak çekilecek.

Amerikalı yönetmen yakında tamamlanacak filmini “Heyecan verici, dramatik ve aynı zamanda çok şeytani” olacağı için Match Point filmine benzer olarak nitelendirdi. Allen kısa süre önce, İspanya'da Alianza tarafından 27 Eylül'de yayınlanacak olan Zero Gravity adlı 5. kitabını yazdı.

TACİZ SUÇLAMALARI SONRASI DESTEK DÜŞTÜ

Fed raporu yayımlandı: Enflasyon en büyük finansal risk Fed raporu yayımlandı: Enflasyon en büyük finansal risk

Taciz suçlamaları sonrasında Allen’a verilen destek ABD’de düştü. Bu nedenle Avrupa’da daha sık çekim yapmaya başladı. 2020'de Rifkin's Festival ile San Sebastian Film Festivali'nin açılışını yaptı. Bask’ın başkentinin festivaliyle ilişkisi, 2004'te Melinda & Melinda’nın ilk gösterimi ve 2008'de Vicky Cristina Barcelona’nın galasına kadar uzanıyor.

Elena Anaya, Louis Garrel ve Gina Gershon'un başrollerini paylaştığı Rifkin's Festival, İspanyolca konuşulan dünyanın en önemli festivali sırasında ilk kez gösterildi. Filmin basın toplantısında Allen, “Emekliliği asla düşünmediğini” duyurmuştu. Allen, uzun kariyerinde En İyi Senaryo dalında rekor kırarak 16 Oscar adaylığı aldı. Biri Annie Hall (1977) için En İyi Yönetmen de dahil olmak üzere dört Akademi Ödülü kazandı.