İstanbul Tuzla'da sahne aldığı mekanda komşusu Hüseyin Meriç'e yönelik söylediği sözler gerekçesiyle yargılanan Halil Sezai hakkında karar açıklandı. Mahkeme, Sezai'yi 'alenen hakaret' suçundan 4 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul Tuzla'da 15 Eylül 2020 tarihinde, komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesiyle 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezası alan şarkıcı Halil Sezai, 18 Temmuz 2021 tarihinde sahne aldığı bir mekanda, komşusuna yönelik, "Kafam iyi olduğu için gerekli şekilde tam dövemedim. Bir daha ki sefere inşallah. Hak etti" sözleri nedeniyle 'alenen hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle hakim karşısına çıktı.

Anadolu 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Halil Sezai Paracıkoğlu ve Hüseyin Meriç katıldı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

TRT'den beklenmeyen final kararı! Sevilen dizi ekranlara veda ediyor TRT'den beklenmeyen final kararı! Sevilen dizi ekranlara veda ediyor

Fotoğraf: DHA

"AMACIM HAKARET ETMEK DEĞİLDİ"

Sezai savunmasında, "Olay tarihinde bir konserim vardı. Konsere başlamadan önce gelen dinleyicilerimle kısa bir konuşma yaparım. O günde dinleyicilerimle konuşma yaptım. Müşteki ile aramızda önceki bir olaydan kaynaklı husumet bulunmaktadır. Aramızdaki olay yargı aşamasına taşınmıştı. Bu olaydan bahsederken dinleyicilerimden biri 'boş ver abi' şeklinde konuştu. Bende dinleyicime cevap verdim. Amacım hakaret etmek değildi. Amacım hakaret etmek değildi. Kimseyi kast etmeden serzenişte bulunmak istemiştim. Olayın mağdur edileni benim. Suçsuzum beraatimi talep ederim" dedi.

Duruşmada söz verilen Hüseyin Meriç, "Sanık bu olay öncesinde de bana yönelik sosyal medya üzerinden bazı eylemleri oldu. Ben bu olayı çevremden duydum. Sanıktan şikâyetçiyim" şeklinde konuştu. Kararını açıklayan mahkeme Halil Sezai hakkında 'Hakaret' suçundan 4 ay 25 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.