Ankara'da korkutan deprem! Ankara'da korkutan deprem!

Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri 7 bin 500 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacağını duyurdu. Bunun ardından sosyal medyada da uzman erbaşlar kadrolu olmak istediklerini paylaştı. 

Sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar, hiçbir özlük hakkından yararlanamadıklarını açıklayarak kadroya geçmek istediklerini söylediler. 

Sosyal medya uygulaması Twitter'da #VatanSavunanaKadro etiketiyle etkinlik düzenleyen uzman çavuşlar 1.22 milyon paylaşımla ülke gündeminde yerini aldı. 

36 yıldır uzman çavuşların sözleşmeli olarak çalıştığını belirterek artık kadrolu çalışan olmak istediklerini söylediler.

Uzman çavuşların kadro meselesi hakkında açıklama yapılmazken, TBMM'nin 3 aylık aranın ardından açılmasıyla gözler meclise çevrildi. 

NASIL UZMAN ÇAVUŞ OLUNUR?

Başvuruda bulunmak isteyen kişiler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açtığı tarihte uzman çavuşluk ile ilgili başvuru formunu doldurmaları gerekir. Uzman çavuş adayları sınav ve mülakatları geçtikten sonra eğitime alınır. Eğitimi başarıyla tamamlayan kişiler, uzman çavuş olur.

Terhisi bitenler eğer uzman erbaş olmak istiyorlarsa kuvvet komutanlıklarınca, Jandarma Genel Komutanlığınca ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenecek tarihlerde müracat etmeleri gerekir. 

UZMAN ÇAVUŞ ŞARTLARI NELERDİR?

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • En az ilkokul mezunu olmak,
  • Sağlık durumunun elverişli olması gerekir,
  • Başvuru yapan kişi askerlik hizmetini yapmaktaysa, uygun nitelik belgesi almış olmak,
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veyauzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
  • Muvazzaflık hizmeti esnasında veya terhisinden itibaren üç yıl içinde ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak şartıyla; kuvvet komutanlıkları veya Jandarma Genel Komutanlığı yahut Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından alım için görevlendirilen birimlere müracaat etmek,