Sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar, hiçbir özlük hakkından yararlanamadıklarını açıklayarak kadroya geçmek istiyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzbinlerce sözleşmeli çalışanın kadroya geçeceği müjdesini paylaşması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma detaylarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, sözkonusu çalışmaya uzman çavuşların alınacağına dair bir açıklama yapmaması üzerine uzman çavuşlar, çalışmanın kapsamına dahil edilmeyi bekliyor.

CHP, uzman çavuşların kadroya geçirilmesi için kanun teklifi verdi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Uzman çavuşların kadroya geçirilmesi için kanun teklifi verdiklerini açıkladı.

Kanun teklifine ilişkin, “Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz dedik. Çay getirene, çiçek dikene kadro veren ancak vatan için can verene kadro vermeyen ben vatanseverim ben milliyetçiyim demesin.Bugün uzman çavuşlarımızın muvazzaf kadroya geçmesi için kanun teklifimizi verdik. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullanan Bakan ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

Birileri var bizler burada TBMM’de , Gazi mecliste görev yaparken, çocuklarımız okula giderken, vatandaşımız çarşı pazarda alışverişini yaparken, bizler güven içinde yaşarken, birileri var bizler için canlarını feda eden birileri var. Bizler için şehit olan, gazi olan birileri var. Bir emirle ölüme giden, bir üniforması kefeni olan uzman çavuşlarımıza sesleniyorum. Sn. Genel başkanımız sizlerle ilgili, “Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz” dedi. Sizlerle ilgili teklifimizi verdik. Hepinizin , arzu eden tüm kardeşlerimiz için muvazzaf kadroya geçişi için teklifimizi verdik.

Mesleki güvence için, şehit olmaktan korkmayan ama hasta olmaktan korkan, çoluğuna çocuğuna ekmek götürme derdindeki kardeşlerimiz için teklifimizi verdik. Şunu bilin, mecliste bir kardeşiniz, abiniz var. Siz kadroya geçene kadar bu mücadeleyi vereceğiz. Eğer bu iktidar yapmazsa, seçimden sonra biz yapacağız.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Ankara'da Bakan Güler'le bir araya geldi ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Ankara'da Bakan Güler'le bir araya geldi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP tarafından meclise sunulan uzman çavuşlara kadro teklifinin ardından açıklamada bulundu.

Elitaş, uzman çavuşların memuriyete geçişinde hali hazırda kolaylıklar sağlandığını söyledi.

Elitaş, uzman çavuşlar için muvazzaf kadro teklifine ilişkin,“Uzman çavuşlarla ilgili bir kanun var, kanunla ilgili belirli süre uzman çavuşluk yapanlar, herhangi bir şekilde sınava tabii olmadan başvurduğu kurumlarda ihtiyaç varsa memuriyet hakkını kazanmayla ilgili düzenleme var. O düzenleme devam ediyor.” diye konuştu.