MEB'in kararı ile hayat geçirilen "Uzman öğretmen" uygulamasına öğretmenler isyan etti.

Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

MEB'in öğretmenlere uygulanmak üzere aldığı karara tepkiler çığ gibi büyüyor. Günlerdir sosyal medyadan seslerini duyurmak isteyen öğretmenler, sınavın iptal edilmesini istiyor. Öğretmenler, uzmanlık kriterinin bir sınav değil, emek olması gerektiğini savunuyor. Emeklerinin karşılıksız kaldığını düşünen MEB öğretmenleri, haksızlığın önüne geçilmesi için sınavın iptal edilmesini talep ediyor.

Bu tepkilerin sonrasında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer,

Bir toplum öğretmeni kadar güçlüdür. O yüzden bizim bakanlık olarak yapacağımız en büyük yatırım siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Öğretmenlik meslek kanunu 60 yıllık bir rüyaydı. İstediğimiz şey şuydu; öğretmenlerimize uzman ve başöğretmenlik ile ilgili bir kariyer sistematiği geliştirelim, küçük eğitimler ve basit bir sınavla bu süreci nihayetlendirip, öğretmenlerimizin özlük haklarında ciddi bir iyileşme sağlayalım. Bu öğretmenlik meslek kanunu bir başlangıç noktası. Ama şuanda bunun uygulamasını yapmamız gerekiyor.

Biz, sizin imkanlarınızı, hak ettiğiniz özlük haklarınızı almanız için çok rahat bir şekilde üstesinden gelebileceğiniz mekanizmalar ile bunu sağlamaya çalıştık. İstirhamımız aramıza kimseyi sokmayalım, biz birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiç problemin olmadığına inanıyoruz. Buraya gelmeden önce bakan yardımcılarımız ile bir toplantı yaptık ve yardımcı da olmak istedik bakanlık olarak çünkü ilk defa sınav yapılacak, belki öğretmenlerimiz tedirgin, sınavların sorularının nasıl olacağını kestiremiyorlar. Gereksiz şekilde kaygılanıyorlar, eğitimler bittikten sonra örnek kitapçıklar yayınlamaya karar verdik ki nasıl bir çerçeve içerisinde uzman ve başöğretmenlik sınavlarının yapılacağını sizlere göstermiş olacağız. Eylül ayı içerisinde yayınlayacağız onu da inşallah