Bakan Bayraktar duyurdu: Yenilenebilir enerjide rekor üretim Bakan Bayraktar duyurdu: Yenilenebilir enerjide rekor üretim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 24 TV'de katıldığı programda önemli açıklamarda bulundu. Asgari ücret zammını değerlendiren Bilgin, açlık sınırı tartışmalarına ilişkin şunları söyledi:

"Çok konuşulunca doğru zannediliyor bazı yanlışlar, yürür gezer yalanlar. 6 bin açlık sınır var, neden 5500 lira veriyorsunuz? Açlık sınırının 6 bin lira olduğunu kim söylüyor? Bazı sendikalar, bazı konfederasyonlar, memur konfederasyonları da dahil, araştırmalar yapıyorlar ve kendilerine göre açlık sınırı ilan ediyorlar. 6 bin diyen var 7 bin diyen var. Bunlar bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil. Ayrıca bu bahsettiğim uluslararası kuruluşların hesaplarına göre Türkiye'de açlık sınırı 3 bin 600 lira ila 5 bin lira arasındadır. Bu, günün rakamlarına göre değişebilir."

"Enflasyon aralık itibariyle düşecek"

Enflasyonun aralık ayı itibariyle düşeceğini de kaydeden Bilgin "Tahminimiz, yapılan hesaplamalar aralık ayından itibaren enflasyonun inişe geçeceğini, önümüzdeki ocak, şubatta Türkiye'nin daha iyi yere geleceğini söylüyor. Diyelim tersi oldu, kimse endişe etmesin. Çalışanlarımızı o günkü şartlarda koruyacak düzenlemeleri yapacağız." dedi.

Bakan Bilgin ardından şu iafdelerde bulundu:

"Enflasyon, tahminlerimizi zorlayarak yüksek çıktı. Bu kadar artış beklemiyorduk. Bunda enerji sektörünün etkisi fazla. Yüzde 42'lik artış ciddi bir artıştır. Bu enflasyon şartları içerisinde çok yüksek değildir. Biz daha fazla vermek isterdik. Memur ve memur emeklisine yüzde 42 düzeyinde bir zam oranını gerçekleştireceğiz. Devlet 90 milyar lira alacağından vazgeçti. Çalışanları için vazgeçti. Devlet elini taşın altına fazlasıyla koydu. Tüm kamu çalışanları bu artıştan (memur zammı) istifade edecek. Türk devleti çalışanlarını ve emeklilerini koruma bilinciyle hareket etmekte ve böyle davranmaktadır.