WhatsApp'a mesaj düzenleme özelliği geliyor!

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp her geçen gün kullanıcı deneyimini artıracak yeni özellikler geliştiriyor. Şirket son olarak bu doğrultuda çoklu cihaz desteği ve emoji tepkileri gibi yenilikler getirdi. Meta şirketinin çatısı altında hizmet veren uygulama, şimdi ise uzun yıllardır kullanıcıların yoğun bir şekilde ısrar ettiği bir özelliğe yeşil ışık yaktı!

Rusya merkezli mesajlaşma uygulaması Telegram, rakibi WhatsApp'a göre çok daha geniş fonksiyonlar barındırıyor. Uzun yıllardır WhatsApp'ın, Telegram'daki çok sayıda özelliği kendi bünyesine adapte ettiği gördük. Bunlar arasına bir yenisi daha ekleniyor. Telegram'da yer alan mesaj düzenleme özelliği, yakında WhatsApp'ta da kullanılabilecek. Şirketin şu anda bunu test ettiği, yakında ise tüm kullanıcılarına sunmaya başlayacağı ortaya çıktı.

Fahiş fiyatlara karşı boykot çığ gibi büyüdü Fahiş fiyatlara karşı boykot çığ gibi büyüdü

WhatsApp mesaj düzenleme özelliğini test ediyor

WABetaInfo, WhatsApp'ın Android için yayınladığı son beta sürümünün kaynak kodlarını inceledi. Bu kodlar arasında geliştirme ekibinin, kullanıcıların mesaj gönderdikten sonra düzenlemelerine izin veren bir buton için çalıştığını keşfetti.

whatsapp.jpg

WhatsApp geliştiricilerinin şu anda üzerinde çalıştığı mesaj düzenleme özelliği, henüz beta kullanıcılarının erişimine açılmadı. Fakat anlaşılan o ki geliştirme çalışmaları halen daha devam ediyor. Çok yakında yayınlanması beklenen özellikle ilgili şimdiden birçok soru işareti mevcut. Örneğin kullanıcıların düzenleme geçmişini görüp görmeyeceği ya da belirli bir süre içerisinde mi düzenleme yapabilecekleri gibi noktalar halen belirsiz.

WhatsApp bu özelliği 2017'de de test etmişti

Açıklanan bilgilere göre WhatsApp bu özelliği ilk defa denemiyor. Şirket daha önce de mesaj düzenleme konusunda bazı çalışmalar yürütmüştü. İlk olarak Ocak 2017 tarihinde bu konuda çalışma yürüten geliştiriciler, bir süre sonra bundan vazgeçerek özelliği yayına almadan iptal etti. Şimdi tekrar aynı fonksiyon için uğraşmaya geri dönen ekip, beklentilere göre bu defa yaptıkları işi tamamlayacak!

Çok yakında WhatsApp kullanıcılarına sunulacak mesaj düzenleme özelliği tüm platformlarda geçerli olacak. Yani söz konusu fonksiyondan Android, iOS ve Masaüstü kullanıcıları rahatlıkla yararlanabilecek. Fakat elbette WhatsApp'ın birçok büyük özelliğinde yaptığı gibi, ilk olarak beta kullanıcılarına dağıtılacak. Burada gerekli testler gerçekleştirildikten sonra ise nihayet herkese açık bir şekilde yayınlanacak.