Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 4 gün önce çıkan ve Türkiye gündemini derinden etkileyen orman yangınıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak söndürülme işlemlerinin tamamlandığını ve soğutma çalışmalarının başladığını duyurdu.

Başkan Oktay, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“21 Haziran Salı günü saat 20.00’de başlayan ve 4 gün boyunca yüreğimizi yakan, binlerce hektar ormanımızı ve yaban hayatını yok eden yangın; resmi açıklamalara göre nihayet söndürüldü ve soğutma çalışmaları başladı.

Öncelikle yangının söndürülmesinde canını hiçe sayarak alevlerin içine dalan, gece gündüz demeden mücadele eden tüm ekiplere; belediye çalışanlarımıza ve bu süreçte yüreği bizimle atan herkese teşekkür ederim. Şimdi Marmaris olarak yeniden ayağa kalkacağız ve bir kez daha hep birlikte yaralarımızı saracağız. Hepimize çok büyük geçmiş olsun.”

MSB duyurdu: Bakan Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetiyle görüşecek MSB duyurdu: Bakan Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetiyle görüşecek

YANGINI ÇIKARAN SUÇUNU İTİRAF ETMİŞTİ

Muğla Marmaris'te orman yangının başladığı Küfre Koyu'nda yanında 2 benzin bidonuyla yakalanıp gözaltına alınan ve sorgusunda yangını çıkardığını itiraf eden S.A. (34), sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.