Diyanet İşleri Başkanı ile AK Partili o isim arasında Arapça krizi! Diyanet İşleri Başkanı ile AK Partili o isim arasında Arapça krizi!

Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı geçen hafta yazdığı "EYT" isimli köşe yazısında "Bazı kardeşlerim yanıma gelip; “Ben EYT’liyim” diyor. Böyle bir aidiyet mi olur? İnsan kendini böyle mi tanımlar? Ama neylersin, algı ve olgu bir defa yerleşti artık! Mevzuyu 2015’ten itibaren FETÖ öyle köpürttü ki şimdi “beklenti” oluştu. FETÖ’nün köpürttüğünü sulandırma işi muhalefete düştü! EYT’lileri suçlamıyorum; ama haklı olan vatandaş taleplerini çok kötü kullanan yapılar oldu." ifadelerine yer verdi.

"Seçmenlerine sunacak başka vaatleri kalmadı"

Bu ifadeler EYT'li vatandaşların ve EYT Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinin tepkisini çekti. Yakışıklı, bugün ise yazdığı "Gündemden notlar.. Şuşa’dan selamlar.." isimli yazısında da gündeme dair pekçok konuya değindi. Seçimlere yönelik şunları yazdı:

"Bu saatten sonra erken seçim olmaz. Hükümet görev süresinin % 80’ini bitirdi zaten!

Başkan Erdoğan’ın; “Seçimler 2023 Haziran’da yapılacak” açıklamasını Millet İttifakı’na yakın kaynaklar “Erdoğan’dan son dakika erken seçim açıklaması” diye veriyor!

Seçmenlerine sunacak başka vaatleri kalmadı!"

"EYT’lilere FETÖCÜ dedi diye saptırmış"

"Asgari ücrete direkt zam gelirse acaba gıda fiyatlarına da periyodik zamlar gelir mi? Eğer market fiyatları, benzin fiyatları, döviz kurları artacaksa asgari ücrete zammın önemi kalmaz. Formül çok iyi düşünülmeli!

Emeklilikte Yaşa Takılanları geçen hafta yazmıştım. Bu meselenin halledilmesi ve sorunun “az veya çok çözülmesi” gerektiğini belirtmiştim. Bazıları yazıyı çarpıtıp; “EYT’lilere FETÖCÜ dedi” diye saptırmış. İşte dediğim bu! Sorunu olanı da sorun çözülsün diyeni de manipüle eden terör yandaşları var. Onlar dağda değil; şimdi çoğu sosyal medyada!" ifadelerini yazan Hacı Yakışıklı geçen hafta yazdığı yazısında EYT'lilerce yanlış anlaşıldığını belirterek EYT meselesinin çözülmesi gerektiğini aktardı.