Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) düzenlemesinin detaylarını açıklayarak, "2 Milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" açıklamasında bulundu.

Ancak bir günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşların mağduriyeti devam ediyor.

Vatandaşlar 8 Eylül 1999 düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkıyor. 

Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması! Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması!

Sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden tepki göstererek EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları mağduriyetin çözülmesini istiyor.

8 Eylül 1999’dan sonra işe başlayan ve 25 yılı dolduran milyonlarca vatandaş, “Peki biz ne olacağız? Yıllarca emekli olmayı mı bekleyeceğiz, bu eşitliğe aykırı değil mi?” diye soruyor.

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı duruma gelmek istemeyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için yaş sınırının kademeli yapılmasını talep ediyor.

Geride stajyer ve çıraklık mağdurları kaldı!

Ancak stajyer ve çıraklıklar çıkacak düzenlemeye dahil edilmedi. Bir kesimin mağduriyeti giderilirken diğer kesimin mağduriyeti görmezden geliniyor. Daha küçük yaşta, yaşıtları oyun oynarken ekmek parası kazanmak için çalışan staj mağdurları haklarına kavuşmak istiyor.

Meslek lisesinde okurken staj adı altında çalıştırılan mağdurlara öğretmenleri dahil herkes "SGK kartınız var artık. İşe başlangıcınız yapılmış oldu" dedi.  Ancak yıllar sonra kandırıldıklarını öğrendiler. Mağdurlar artık adalet istiyor. Kademeli EYT onların da hakkı.