Fransa bugün ilk maymun çiçeği vakasını bildirdi ve Afrika'nın bazı bölgelerinde endemik hastalığı tespit etmede bir dizi diğer Avrupa ve Kuzey Amerika ülkesine katıldı.

Fransa sağlık yetkilileri bugün yaptığı açıklamada, Monkeypox'un Paris'i de içeren Ile-de-France bölgesinde, virüsün dolaşımda olduğu bir ülkeden yakın zamanda dönmemiş olan 29 yaşındaki bir erkekte tespit edildiğini söyledi.

İngiltere, İtalya, Portekiz, İspanya ve İsveç'in yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da da maymun çiçeği vakaları tespit edildi ve bu, normalde Orta ve Batı Afrika'da yoğunlaşan hastalığın yayılabileceğine dair korkulara yol açtı.

Genellikle ölümcül olmayan bu nadir hastalık, genellikle kendini ateş, kas ağrıları, şişmiş lenf düğümleri, üşüme, halsizlik ve ellerde ve yüzde su çiçeği benzeri bir döküntü ile gösterir.

Aşırı kilolular dikkat! Araştırmacılardan 'akşam egzersizi yapın' tavsiyesi Aşırı kilolular dikkat! Araştırmacılardan 'akşam egzersizi yapın' tavsiyesi

Virüs, kontamine olmuş bir kişinin cilt lezyonları ve damlacıkları ile temasın yanı sıra nevresim ve havlu gibi paylaşılan eşyalar yoluyla da bulaşabilir.

Monkeypox, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre genellikle iki ila dört hafta sonra temizlenir.

Bu haber ANews'den alınmıştır.