3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor 3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı İlhan Ergincan, şunları dile getirdi: “Nafaka bazı kadınların haksız kazanç kapısı ile soygun haline gelmeye başladı. Yasalarda ki adaletsizliği bilen bir kadın evlenmeden önce boşandığında elde edeceği geliri ve hakları bildiği için kısa zamanda boşanarak kendine bir gelir kapısı açmaktadır. Boşanma davası süresince tedbir nafakası, (kadın aldatsa dahi alır) dava kesinleşince ziynet eşyası, (altınları alsa dahi) maddi-manevi tazminat ve varsa çocuk onun velayetini alarak erkeğin geleceğine ipotek koymaktadır. 

Son zamanlarda asgari ücrete gelen zamlar ile yeni gelir kapısı nafaka arttırma davaları olmuştur. Zam oranları en fazla yüzde 25-50 arası iken, yüzde 100 ve üzeri oranlarında TÜFE-ÜFE’ye göre yıllık nafaka artışları ile nafaka soygunu ile mağdurlar gasp edilmektedir. Büyük zorluklar altında alın teri dökerek kazandıkları helal parayı, nafaka adı altında haram yolla gasp edilerek ceplerinden çalınan mağdurların dayanacak gücü kalmamıştır. 5 yıldır süresiz nafaka adaletsizliğine son verileceği açıklanmasına rağmen, adaletsizlik son bulmamış üstüne üstlük her yıl artarak haksız kazanç yolu ile yüksek oranda tüfe-TÜFE’ye göre nafaka soygunları başlamıştır.

Boşanma ve sonrası mağdurları olarak hükümetimize sesleniyoruz. Süresiz nafaka düzenlemesini beklemeden yıllık nafaka artışlarına üst limit belirleyerek (en fazla %10) bu haksızlığı giderilmesi gerekmektedir. 

Süresiz nafaka bir hak değildir, gasptır, haramdır. Yeni gelecek kurmak isteyen insanların önünde en büyük engeldir. Kira artışlarına hemen müdahale eden Adalet Bakanımız, nafakadaki artışlara ve süresiz nafakaya kör-sağır ve dilsiz kalmıştır. 

Ergincan, şöyle devam etti: “Her yıl haksız nafaka artışları için münferit olaylardır diyen ve 300 liradır diyerek küçümseyen Aile Bakanı’na ve Kadem’e bu rakamların gerçeği yansıtmadığını hatırlatırım. Nafaka ortalaması işsiz olup ödeyenlerde 780 Türk Lirası, En az asgari ücret ve daha üzeri çalışanlarda 1.450 Türk Lirasıdır. 
Seçim öncesi süresiz nafaka adaletsizliğine derhal son verilmesi ve nafaka soygununa dur diyerek yeni yuva kuran ikinci eş kadınlarımızın da hakkını savunmaları gerektiğini Adalet Bakanımıza bir kes daha hatırlatıyorum.