Kastamonu'nun merkezine bağlı Pehlivan köyünde yaşayan 33 yaşındaki Mustafa Duman, sosyal medyadan tanıştığı Ayşe ile iki yıllık tanışma sürecinden sonra evlenme kararı aldı. 2017 yılının Ekim ayında evlenen Duman yalnızca bir gün evli kalabildi. 

Eşinin yüzünü yalnızca nikah masasında gören Duman, ailesi ile beraber İstanbula döndükten sonra bir daha haber alamadığı eşine boşanma davası açtı.  Davanın görüldüğü zaman aylık 700 TL nafaka ödeyemeye mahkum bıraktırılan Duman, asgari ücrete yapılan zammın ardından ödediği nafaka 1345 TL oldu. 

BİR GÜNLÜK EVLENDİĞİ EŞİNE 1345 LİRA NAFAKA ÖDÜYOR

Boşanamamasına rağmen eşine ömür boyu nafaka ödemek zorunda bırakıldığına dikkat çeken Mustafa Duman,

İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem! İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem!

“Önceden 1 günlük nikahlı eşime aylık 700 TL nafakaya bağlanmıştım. Son asgari ücret zammıyla bin 345 TL nafakaya mahkum edildim. Bu nafaka ömür boyu devam ediyor. 1 günlük eşime aylık bin 345 TL nafaka ödeyen kişiyim. Bu duruma tepki göstermek için Kastamonu’dan İstanbul’a 2 defa, daha sonra da Kastamonu’dan Ankara’ya yürüdüm. Bu yolculuklarda benim gibi mağdurları gördüm. Adalet, hukuk yolundan gittim ama olmadı. Haklı olduğumu düşündüğüm davalarda para cezalarıyla karşılaştım. Cezaevine atıldım, iftiraya uğradım. Son durağım da Samsun oldu. Bundan önce 24 ile giderek toplamda 1398 km’lik yürüyüş yaptım. Geçimimi sağlamak için Samsun’da orman kesimine başladım. 5 yıldır sigortam olamıyor. Hiçbir yerde sigortalı çalışamıyorum. Üstüme atılan iftiralar yüzünden primlerim de gitti. Ormandan kazandığım paralar ile tekrar yürüyüşe başlıyorum. Benim gibi bir sürü nafaka mağduru var” dedi.

1 günlük evliliğe ömür boyu nafaka verilmesinin sonlandırılmasını istiyorum"

İHA'nın aktardığına göre Türkiye’deki şehirleri yürüyerek sesini duyurmak istediğini vurgulayan Duman;

“Samsun 25. ilim. Her gün bir ilde konaklayarak, yürüyorum. Şu anda 1398 km’ye ulaştım. 1 günlük evliliğe ömür boyu nafaka verilmesinin sonlandırılmasını istiyorum. Çoluk-çocuğum yok. 1 günlük evlilik için bana verilen karar nasıl bir karar anlayamadım. Benim gibi ömür boyu nafakaya çarptırılan dünyada ve Türkiye’de yok. Bana göre haklıyım ama karar böyle. Artık avukat da tutamaz hale geldim çünkü avukatların bu kanuna da gücü yetmiyor” diye konuştu.