Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinde 2 bin 101 düzensiz göçmen yakalandı Bakan Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinde 2 bin 101 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisinde sağlık çalışanını darbeden hasta yakını gözaltına alındı.

Olay, dün İzmit'te yaşandı. İzmit'te hastanenin acil servisine gelen hasta ve eşi, yapılan değerlendirmenin ardından yeşil alana yönlendirildi.

Yönlendirmenin ardından gerekli bilgilendirmeler yapıldı ancak sıra beklemeden eşinin muayene edilmesinde ısrar eden hasta yakını, acil tıp doktoruna sözlü saldırıda bulundu. Daha sonra kızışan tartışma kavgaya dönüştü ve hasta yakını eş, tıbbi sekretere yumruk atıp elini ısırdı.

Beyaz kod verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, saldırganı gözaltına aldı. Saldırgan, emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Sağlık Müdürlüğü'nden Kınama

İl Sağlık Müdürlüğünden olaya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada;

"15 Temmuz 2022 saat 10.30'da Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen ve triyajdaki değerlendirmeden sonra yeşil alana yönlendirilen hasta ve hasta yakını yeşil poliklinikte sıra beklemeden öncelikli olarak muayene olmak istemiştir. Personelimiz tarafından gerekli bilgilendirme yapılmasına rağmen şahıslar tarafından görevli sekreter ve doktorumuza fiziksel ve sözlü saldırıda bulunulmuştur. Konuyla ilgili beyaz kod verilmiş olup emniyet ekipleri şahısları gözaltına almış ve adli süreç başlatılmıştır. Fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyor, sağlık personelimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Konu Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.