Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarındaki uluslararası sularda avlanmak üzere denize açılan Türk balıkçı İlker Özdemir, Yunan sahil güvenlik botunun tacizine uğramıştı.

Avlanmak üzere denize açılan Özdemir ve ekibi, o sırada kendilerine doğru yaklaşan bir botu fark etti. Yunan ekipler, Özdemir'in rotasından çıkmadan ilerlemesine rağmen tekne etrafında tur atmaya başladı. Yunan botundakiler, görüntülendiklerini fark etmelerinin ardından bölgeden hızla uzaklaştı.

Afet Uzmanı Tokat depremini değerlendirdi: Deprem potansiyelinin var olduğu bilinen bir fay hattıydı Afet Uzmanı Tokat depremini değerlendirdi: Deprem potansiyelinin var olduğu bilinen bir fay hattıydı

İlker Özdemir, şubat ayında da benzer bir taciz olayını yaşadığını aktardı. Aynı şekilde yeniden başından geçen olaya ait görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Özdemir, şunları söyledi: "Onlar vazgeçmiyorlar ama biz de vazgeçmeyeceğiz. Biz mücadelemizi veriyoruz. Zürafa kayalıklarına 4 mil uzaklıktayız. Semadirek Adası'na bundan sonra 6-6,5 mil var. Bunların alçaklıkları bitmeyecek ama biz de vazgeçmeyeceğiz. Burası uluslararası su olduğu için bunların burada bulunmaları suç. Hiçbir şey yapamazlar ancak böyle etrafınızda dolaşırlar. Siz kaçarsanız onların istediği olur. Biz bu bölgelerde şartlar ne olursa olsun avlanacağız."