Yerel basında Pazartesi günü çıkan haberlere göre, Yunanistan Türkiye'ye karşı kullanmak üzere füze sistemleri satın almak için İsrail ile ileri görüşmelerde bulunuyor .

Yunan haber kuruluşu Newsport.gr'ın bildirdiğine göre, İsrailli şirket Rafael Advanced Defence Systems Ltd. tarafından üretilen Spike görüş hattı olmayan (NLOS) füzeler için anlaşmanın yakında imzalanması bekleniyor.

370 milyon Euro'ya (374,8 milyon $) mal olan toplam 27 sistemin 2023 gibi erken bir tarihte ülkeye gelmeye başlayacağı belirtildi.

Haber kaynağı, füze sistemlerinin Yunanistan'ın Türkiye sınırındaki kuzeydoğu Evros bölgesinde ve Ege Adaları'nda konuşlu kara birimlerine konuşlandırılacağını söyledi.

ABD'nin yakın zamanda temin ettiği Amerikan AH-64 taarruz helikopterleri ve Mark V devriye botlarının Spike NLOS füzeleri ile donatılacağını da sözlerine ekledi.

Yunanistan kısa süre önce İsrail ile insansız hava araçları satın almak için, Fransa ile Rafael savaş uçakları satın almak için ve ABD ile F-16 savaş uçaklarını en son Viper konfigürasyonuna yükseltmek için çok sayıda büyük çaplı silah anlaşması imzaladı.

Daha yakın zamanlarda Yunanistan, ABD'ye en az 20 F-35 hayalet savaş uçağı satın alması için bir ilgi mektubu gönderdi.

ABD’den İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek ABD’den İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek

Türkiye, Yunanistan'ı bir silahlanma yarışına girmemesi konusunda sık sık uyardı ve bunun yerine Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs da dahil olmak üzere tüm önemli sorunları diyalog yoluyla çözmeyi teklif etti.

Bu haberde kaynak ANews'tir.