DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Biz özellikle Taksim konusunda hukuksal olarak ortada duran bir gerçeğe sahip çıkma kararlılığındayız. Bununla ilgili çalışmalarımızı ve irademizi sürdüreceğiz. Taksim Meydanı 1977'den beri yüreğimizdeki yaradır, yeniden yasaklandığı 2013'ten beri en büyük hasretimizdir. 2024 1 Mayıs'ında Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca yürek Taksim 1 Mayıs alanıyla atacak. Taksim, 1 Mayıs alanıdır ve bu hukuksal, tarihsel ve toplumsal bir hakikattir." ifadelerini kullanmıştı.

ÇERKEZOĞLU DA BİLDİRİ DAĞITTI

Bugün de Beşiktaş Meydanı'nda DİSK'in 1 Mayıs bildirileri dağıtıldı. Bildiri dağıtımına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Şükret Sevgener, DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu da katıldı.

"EKMEK, ADALET VE HÜRRİYET İÇİN 1 MAYIS'TA BULUŞMA ÇAĞRIMIZI YAPTIK"

Arzu Çerkezoğlu, bildiri dağıtımına ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

"Ekmek, adalet ve hürriyet için 1 Mayıs'ta buluşma çağrımızı bugün Beşiktaş'ta yaptık, bildirilerimizi elden ele dağıttık. Taksim Şimdi Demokrasi Şimdi"

Editör: Gizem Külcü