Teknoloji

Alışverişte yeni dönem: Kimlikle ödeme

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre artık vatandaş, kimlik kartı ile alışveriş yapabilecek. Uygulamaya dair detaylar şu şekilde:

Abone Ol

Alışverişte ödeme sistemlerinde yeni dönem başlıyor. Artık kimliğinizle de ödeme yapabileceksiniz.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce 21 Eylül 2020'de hayata geçirilen "Hayat Kimliğinle Kolay" projesinin ikinci adımını kimlik kartlarına e-İmza yüklenmesi oluşturuyor.

Yükleme Nerede Yapılacak?

Nüfusmatiklerde e-İmza yükleme işlemlerinin başlamasından kısa süre sonra ülke genelinde nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalarda e-İmza yükleme yapılabilecek. 

Uygulama Ne Zaman Hayata Geçiriliyor?

Uygulama ile vatandaşlar yeni nesil kimlik kartını hem sürücü belgesi hem de bunun yanı sıra e-İmza olarak da kullanabilecek.  E-İmza yükleme işlemleri yarından itibaren 50 ilde nüfusmatikler aracılığıyla yapılabilecek.

Bu İller İse Şu Şekilde:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak