Ekonomi

Bakan Şimşek'ten kritik toplantı: Paris'e gitti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere sabah saatlerinde Paris'e gitti.

Abone Ol

Öğrenilenlere göre Bakan Şimşek, kritik toplantı için bu sabah Fransa'nın başkenti Paris'e gitti.

Şimşek, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na iştirak edecek ve burada iki ayrı oturumda konuşma yapacak.

OECD BAKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI NEDEN ÖNEMLİ?

Merkezi Paris'te olan ve 38 üyesi bulunan Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD), 30 Eylül 1961 tarihinde resmen kuruldu. OECD, tüm insanların iktisadi ve sosyal refahının sağlanmasına katkıda bulunacak politikaları geliştirmek amacıyla kamu politikalarının hemen her alanında teknik çalışmalar yürüten ve bu çalışmaların sonuçlarını başta hükümetler olmak üzere ilgili aktörler ile paylaşan bir hükümetler arası işbirliği teşkilatıdır. 

Ülkemizin de kurucuları arasında bulunduğu OECD, makroekonomik politikalar başta olmak üzere; ticaret, tarım, vergi, finans, rekabet, eğitim, sağlık, çevre, yatırım, sanayi, teknoloji, bilgi ve iletişim, ulaştırma, sektörel kalkınma, istihdam ve sosyal güvenlik gibi hükümetlerin politika oluşturdukları çok geniş bir sahada faaliyet göstermekte ve bu başlıklara ilişkin tartışmaların yapılabildiği bir forum olarak da işlevsellik gösterebilmektedir.

OECD'nin sahip olduğu temel hedef, yukarıda belirtilen alanlarda üyelerini en güncel veri ve analizler ışığında oluşturulan en iyi politika seçenekleriyle donatmak;  bu kapsamda küresel sorunlar için gereken küresel çözümleri üretmektir.