Dünya

Çin ordusu, Tayvan açıklarında canlı atış tatbikatı yapıyor

Çin askeri birlikleri, Tayvan yakınlarındaki bir tatbikat sırasında uzun menzilli canlı ateş açtı. Tayvan Boğazı'nın doğu kesimindeki hedefler vuruldu.

Abone Ol

Çin askeri birlikleri, Tayvan yakınlarındaki bir tatbikat sırasında uzun menzilli canlı ateş açtı. RIA Novosti'nin bildirdiğine göre, bu durum PLA Muharebe Komutanlığının Doğu Bölgesi tarafından yapılan bir açıklama ile duyuruldu. 

Uzun menzilli topçu ateşi sonucunda Tayvan Boğazı'nın doğu kesimindeki hedefler vuruldu. Açıklamada, "Tayvan Boğazı'nın doğu kesiminde hassas saldırılar gerçekleştirildi, beklenen sonuçlara ulaşıldı" denildi.

Daha önce Çin ordusunun Tayvan çevresindeki altı bölgede gerçek ateşle geniş çaplı askeri tatbikatlara başladığı biliniyordu. Tatbikatlar yerel saatle 12:00'de (Moskova saati ile 07:00) başladı. 7 Ağustos'a kadar sürecekler.

3 Ağustos'ta Çinli yetkililer , 4-7 Ağustos tarihleri ​​arasında Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) tatbikatları sırasında Tayvan adası çevresindeki altı bölgede gökyüzünün kapatılacağına dair hava taşıyıcılarına resmi bir uyarı yayınladı. 

Abone Ol