Turistik Yerler

Elazığ, 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde kurulan yaklaşık 5 bin fincanın sergilendiği Kahve Fincanı Müzesi'ni 4 ayda 20 bin kişi ziyaret etti.

Abone Ol

Müzenin açılışında Cumhuriyet'in 100. yılına atfen 2023 fincan sergilendi. Teşhir edilen fincan sayısı zamanla 5 bine ulaştı.

Kahve fincanlarının bulunduğu müzeyi ziyaret edenlerin sayısı 4 ayda yaklaşık 20 bine ulaştı.

ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, ''4 ayda 20 bin insana bu müzeyi gezdirebildik. Kültür turlarına katılan ziyaretçiler de gelmeye başladı. Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmeyi hedefliyoruz. Şu an müracaat aşamasındayız. Dünyanın tek Kahve Fincanı Müzesi olarak literatüre girmeye de çalışacağız." ifadelerini kullandı.

ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, dernek olarak Harput Mahallesi'nde spesifik müze oluşturmak için Kahve Fincanı Müzesi'ni kurduklarını söyledi.

Bulut, ''Bunların yanı sıra en kıymetlisi Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün 17 Kasım 1937'de Elazığ ziyaretleri sırasında kendisine kahve ikram edilen fincan. Müzemiz çok büyük ilgi gördü.'' dedi.

"Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" sözüne uygun olarak, bağışçıların bakır levhalara yazılan isimleri fincanlara iliştiriliyor.