Spor

Hırvatistan, Brezilya'yı devirip yarı finale yükseldi

Hırvatistan, Brezilya'yı penaltı atışları sonucu 4-2 yenerek 2022 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi.

Abone Ol

Hırvatistan ile Brezilya, Education City Stadı'nda karşılaştı. Mücadeleyi İngiliz hakem Michael Oliver yönetti.

Her iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince mücadele golsüz tamamlandı. Maçta uzatma devrelerine gidildi.

Brezilya, 105+1. dakikada Neymar'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Neymar, bu golle 77 gole ulaşarak Pele'ye ait olan Brezilya Milli Takımı ile en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.

Hırvatistan, 116. dakikada Petkovic'in golüyle eşitliği yakaladı. 1-1. Maç penaltılara gitti. Penaltılarda Brezilya'ya 4-2 üstünlük sağlayan Hırvatistan, yarı finale yükseldi.

Bu turu geçen Hırvatistan, yarı finalde Hollanda-Arjantin eşleşmesinden galip çıkacak takımla karşılaşacak.

İki takım bugüne kadar turnuvanın grup aşamasında iki kez karşı karşıya geldi. 2006 ve 2014'te oynanan maçları Brezilya, 1-0 ve 3-1'lik skorlarla kazandı.

105+1. dakikada Neymar Brezilya'yı 1-0 öne geçirdi.

Hırvatistan'da Petkovic 116. dakikada skoru eşitledi. 1-1

Hırvatistan'ın çeyrek final yolu

F Grubu'nda Fas, Belçika ve Kanada ile mücadele eden Hırvatistan, Fas ve Belçika ile berabere kalıp, Kanada'yı mağlup ederek 5 puan topladı. Hırvatistan, 7 puanlı Fas'ın ardından grubu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Avrupa temsilcisi, son 16 turunda Japonya'yı, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren mücadelede penaltı atışları sonucunda geçerek son 8 takım arasında kaldı.

Brezilya'nın çeyrek final yolu

G Grubu'nda İsviçre, Kamerun ve Sırbistan ile mücadele eden Brezilya ise 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 6 puan topladı. Brezilya, aynı puana sahip İsviçre'nin averajla önünde yer alarak grup lideri olarak son 16 turuna yükseldi.

Sırbistan'a 2-0 ve İsviçre'ye 1-0 üstünlük kuran "Sambacılar", Kamerun'a 1-0 kaybetti. Güney Amerika temsilcisi, son 16 turunda Güney Kore 4-1'le rahat geçerek Hırvatistan'ın çeyrek finaldeki rakibi oldu.