İş-İlanı

İŞKUR 11 bin TL maaşla 100 bin 641 işçi alacak! Bekçi, Şoför, Temizlikçi...

Vatandaşların kolaylıkla iş bulmasına yardımcı olan İŞKUR 100 bin maaşla 641 işçi alımı olduğunu duyurdu.

Abone Ol

İŞKUR'un resmi sitesinde düzenli zaman aralıklarında yayımlanıyor. Aşağıdaki linke tıklayıp "Meslek" kısmına iş aradığınız alanları (Örneğin; kasiyer, danışma, büro memuru, güvenlik ve bekçi) yazarak güncel ilanları görebilir, İŞKUR üye bilgilerinizi girerek ilanlara başvuruda bulunabilirsiniz.

120 bin kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, Ekim'de 79 bin 75 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık etti.

Bu yılın Ocak-Ekim döneminde kurum aracılığıyla işe yerleştirilenlerin sayısı da 1 milyon 101 bin 857'ye ulaştı. Bu yılın 10 aylık bölümünde sektörler itibarıyla en fazla işe yerleştirme sanayi sektöründe 'imalat' alanında olurken, mesleklerde en fazla işe yerleştirme sırasıyla 'satış danışmanı/ uzmanı', 'turizm otelcilik elemanı' ve 'konfeksiyon işçisi' mesleklerinde gerçekleşti.

İŞKUR'da halen 100 bin açık iş bulunuyor. En fazla 20 bin 948 kişiyle beden işçisi aranırken; 3 bin 333 kişiyle temizlik görevlisi, 3 bin 295 kişiyle satış danışmanı/uzmanı, 2 bin 108 kişiyle garson (servis elemanı) takip ediyor.

Açık işler listesinde üst sıralarda yer alan meslekler arasında makineci (dikiş), gazaltı kaynakçısı, ambar/ depo görevlisi, ön muhasebeci, konfeksiyon işçisi ve güvenlik görevlisi de yer alıyor.

Meslek Açık İş Sayısı

Tapu ve Kadastro Uzmanı 1

Web Tasarımı ve Kodlama Teknikeri 2

Acil Servis Hemşiresi 5

Acil Tıp Teknisyeni 25

Açık Hava Depo Görevlisi 1

Açkı Ve Polisaj Tezgahı Operatörü-Metal İşçiliği 34

Adalet Meslek Elemanı 1

Ağ Teknolojileri Uzmanı 5

Ağaç Biçme Makinesi Operatörü (Hızarcı-Keresteci) 

Abone Ol