Gündem

Özgür Demirtaş'tan faiz kararına çok kısa yorum!

Merkez Bankası bu ayki politika faizinde sürpriz bir kararla indirime gittiğini duyurdu. Buna göre politika faizi, yüzde 14'ten yüzde 13'e indirildi. Kararın ardından dolar ve euro kurunda yükseliş meydana geldi. Ekonomist Özgür Demirtaş ise Merkez Bankası'nın kararına çok kısa bir ifadeyle yorumladı. İşte Demirtaş'ın Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili yorumu...

Abone Ol

Merkez Bankası, bu ayki politika faizi ile ilgili aldığı kararı duyurduğu açıklamasında "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14’den yüzde 13’e indirilmesine karar vermiştir." şeklinde ifadelere yer verdi.

Merkez'in sürpriz kararının ardından dolar ve euro kurlarında yükseliş meydana geldi. Hükümetin ekonomi politikalarına getirdiği eleştirilerle tanınan Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş ise Merkez Bankası'nın faiz kararına kısa bir yorum yaptı.

"DELİLİK..."

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya adresi üzerinden paylatığı yorumunda Merkez Bankası'nın faiz kararını şu ifadelerle yorumladı: "Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir" 

Abone Ol