Sağlık

Spora başlamadan önce bu önerilere dikkat! Kalbinize zarar vermeyin

Bazı kurallara dikkat edilmeden yapılan spor kalbe fayda yerine zarar verebilir. Bu sebeple bu önerilere dikkat edilmeli.

Abone Ol

Yazın yaklaşmasıyla özellikle fazla kilolardan kurtulmak ya da sıkı bir vücuda sahip olmak amacıyla birçok kişi spora yöneliyor. Yapılan bilimsel çalışmalar da; düzenli yapılan sporun genel vücut sağlığıyla birlikte kalp sağlığını da önemli ölçüde desteklediğini gösteriyor. Ancak dikkat! Zira bazı kurallara dikkat etmezseniz kalbinize fayda yerine zarar verebilir hatta kalp krizi riskini artırabilirsiniz! Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Turfan “Türkiye, kalp hastalıkları açısından riskli bir ülke konumundadır. Bu durum, kalp sağlığını korumak için spor yapmanın ne kadar önemli olduğunu açıkça gösteriyor. Buna karşın bazı kurallar göz ardı edildiğinde istenmeyen sonuçlara neden olabilir ki özellikle kalp hastalığı öyküsü olan kişiler için bu risk daha fazladır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, Türkiye'de her 10 ölümden 4'ü kalp ve damar hastalıklarına bağlıdır. Türkiye'de her yıl yaklaşık 200 bin kişi kalp krizi, 100 bin kişi de beyin kanaması ve felç geçirmektedir” diyor.

Prof. Dr. Murat Turfan spora başlamadan önce ihmale gelmez 3 kuralı anlattı, kalp sağlığı için önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.