Teknoloji

Türk Telekom ile Korea Telecom işbirliği yaptı

Türk Telekom ile Korea Telekom birçok ortak çalışma için işbirliği gerçekleştirdiler. İki şirket birlikte 5G Ar-Ge çalışmaları yapacak.

Abone Ol

Türk Telekom ile Korea Telecom, mart ayında GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde ön anlaşmaya varmışlardı. Gerçekleşen stratejik ortaklığı somutlaştırmak için geniş kapsamlı bir anlaşmaya imza attıklarını duyurdu. 

" Bu iş birliğinin çok başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyorum"

Anlaşmada iki şirket, 5G ve start-up konularında iş birliği projelerinin yanı sıra medya/içerik alışverişini değerlendirecek. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal konuya ilişkin şunları söyledi:

"Bu yıl Mart ayında GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde Korea Telecom ile imzaladığımız stratejik iş birliği anlaşması kapsamında somut adımlar atmaya başladığımızı duyurmaktan ötürü mutluyum. 

Korea Telecom Grubu Dijital Dönüşüm Bölümü Başkanı Kyungrim Yoon ise;

“Mart ayında imzalanan mutabakat anlaşmasının ardından iki şirketin medya/içerik, 5G ve ortak yatırım gibi daha spesifik iş birliği konularında hızlı bir şekilde iş birliği kararı almış olmasından çok memnunum. Gelecekte, iki ülke arasındaki ‘stratejik ortaklığa’ dayalı aktif iş birliği yoluyla başarılı sonuçlar elde etmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullanarak gerçekleşen işbirliğinden memnuniyetini dile getirdi.

Abone Ol