Ekonomi

Yatırımcılar dikkat! Kripto dünyasının yeni yıldızı belli oldu

Dünya çapında faaliyet gösteren varlık fonu yöneticilerinin katıldığı yeni bir araştırmada kripto dünyasının yeni yıldızı belli oldu.

Abone Ol

CoinShares Digital Asset Quarterly Fund tarafından düzenlenen ankette, piyasa hareketleri, düzenleme çerçeveleri ve diğer faktörler ışığında ekosistemdeki kurumsal yatırım eğilimleri kapsamlı bir şekilde inceleniyor.

Araştırmanın bulgularına göre, önde gelen yatırım şirketleri, bu yıl ürün performansı beklentilerin altında kalmış Ethereum‘un diğer öncü kripto para birimleri arasında en yüksek büyüme potansiyeline sahip olduğu konusunda hemfikir.

Katılımcıların %45’i Ethereum’u en büyük büyüme potansiyeline sahip varlık olarak değerlendirirken, %39’luk bir kesim piyasa lideri Bitcoin’i öne çıkardı. Solana ise kurumsal yatırımcıların ilgi odağındaki ürünler açısından %6’lık bir oy oranı ile dikkat çekti.

Bu güncel anket, Ether’e yönelik yatırım ürünlerinin haftalık bazda net çıkışlar yaşadığı ve 2023 yılında “en az tercih edilen altcoin” olarak adlandırıldığı bir dönemde bile Ether’in çevresindeki olumlu algıyı ortaya koydu.

“Raporumuzda yıl boyunca gözlemlenen 127 milyon dolarlık net çıkışlar bu olumlu havayı yansıtmıyor olabilir; ancak bu, Ether’in ‘en az tercih edilen altcoin’ olarak etiketlenmesine rağmen, büyük varlık fonu yöneticileri arasında hala bir büyüme potansiyeli gördüğünü işaret ediyor.”