Sultan II. Bayezid Camisi'nin yakınında yer alan ve çevresinde otellerin olduğu, yaklaşık 100 yıllık konakta henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyüp 2 katlı tarihi konağa yayılan alevler çevresindeki 4 binaya da sıçradı. Yangının ihbar edilmesi üzerine  Amasya Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.

Polis ekipleri, yangının büyümesi ihtimaline karşın diğer ahşap evleri boşalttı. 18 araç ve 130 personelle müdahale edilen yangın söndürüldü. Amasya Valisi Yılmaz Doruk da söndürme çalışmalarını takip etti.

Yangında binada olabileceği değerlendirilen Vedat Sayar (65) yaşamını yitirdi. Sayar’ın cenazesi yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Amasya'da şebeke suyu içenler hastanelik oldu Amasya'da şebeke suyu içenler hastanelik oldu

Olay yerine gelen Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, “Bir bina tamamen yok oldu. Diğerlerinde kısmen zarar var” diye konuştu. Yangının çıkış sebebine yönelik soruşturma başlatıldığını anlatan Başkan Sevindi, “Kamera görüntülerinde büyük bir patlama var. Küçük tüp patlaması olabileceği konuşuluyor. Herhalde vatandaşın eve geldikten sonra ısınmayla ilgili bir durum var” dedi.

Editör: Yudum Özel