Türkiye'de çalışan kadınlar doğum yaptıklarında ve devamındaki iki yılda çocuk sorumluluğunu yerine getirebilmek, çocuklarına bakabilmek için iş hayatlarını erteliyorlar. Bu noktada bu durum emekliliklerini, prim gün sayılarını etkiliyor.

Kadınların doğumdan sonra çocuklarına daha fazla vakit ayırabilmeleri amacıyla doğum borçlanması talepleri, uzun süredir gündemde olan bir konudur. Anneler, doğum borçlanması taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda maddi ve manevi olarak zorluklar yaşadıklarını ve emeklilikle ilgili sorunlarla karşılaştıklarını sıkça ifade etmektedirler.

Son olarak doğum borçlanması ile ilgili EYTADER Başkanı Nalan Esmeray X sosyal medya hesabından çağrıda bulunmuştu. Aynı zamanda hem Nalan Esmeray'ın hem de mağdur annelerin sosyal medya çağrıları oldukça etkili olmasıyla beraber henüz kadınların yaşadığı doğum borçlanması mağduriyeti için bir düzenleme gelmedi. 

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır