HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

Karayolları taşeron işçileri de kadro bekleyen işçiler arasında. 14 bini aşkın karayolları taşeron işçisi yetkililerin verdiği kadro sözünün tutulmasını talep ediyor. Artan ekonomik sıkıntılarla birlikte geçinmekte zorlanan karayolları taşeron işçileri verilen kadro sözünün bir an önce tutulmasını istiyor. 

Karayollarında, ''müşavirlik ve danışmanlık hizmeti" adıyla işe başlayan ancak karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işlerinde görevlendirilen işçiler uzun süre önce verilen kadro sözünün tutulmasını istiyor. 

Karayolları işçileri uzun süredir kadroya alınmak isteyerek eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. Yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini bekleyen karayolları işçileri artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadro beklerken kuruma dışarıdan atama yapılmasını değil taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyorlar. 

Sosyal medyada sık sık etkinlik düzenleyerek yetkililere seslenen karayolları taşeron işçileri yaşanan bu haksızlığın ve mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.

Uzun zamandır kadro hakkı için mücadele eden ve adaletsizlikle karşı karşıya kalan karayolları taşeron işçileri kadroya alınmadan Meclis'in kapanmasıyla bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Seçim öncesi ani bir kararla ya da KHK ile kadroya geçmek isteyen karayolları taşeron işçileri yetkililere seslenmeye devam ederken yaşanan bu adaletsizliğin çözümünün seçimlerde kullanacakları oy üzerinde etkili olacağını da vurguluyor.