Projenin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında İzmir, Muğla ve Antalya’ya ek olarak Adıyaman, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa’dan birer temsilci olmak üzere toplam 60 il koordinatörü bir araya gelinerek bilgi paylaşımında bulunuldu.

Antalya’da gerçekleştirilen “İşimiz Temiz Projesi Türkiye Geneli Yaygınlaştırma Toplantısı”nda İl Milli Eğitim Müdürlükleri, TOBB Bayan Girişimciler Kurulu il Başkanları ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olmak üzere   60 temsilcinin katılımıyla birlikte projenin yol haritası üzerine bilgilendirme yapıldı.

Teröre darbe vurulmaya devam ediyor! Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi Teröre darbe vurulmaya devam ediyor! Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, hijyen eğitimlerin salgın döneminde, "İşimiz Temiz projesi kapsamında, hijyen eğitimine dair Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak salgın döneminde hijyen eğitimi ve uygulamalarına dair eğitimler gerçekleştirdik ve projenin pilot döneminde çok sayıda kursiyere ulaştık.

Proje kapsamının genişletilmesiyle birlikte ülke genelinde temizlik ve hijyen konusunda bir dönüşüm başlatmak istiyoruz. Bu sebeple halk eğitimi merkezlerinde bulunan görevli eğitmenlerimizin ve proje paydaşlarımızın özverili çalışmalarıyla birlikte, ülke genelinde binlerce temiz, hijyenik ve sağlıklı hizmet sunan işletme görmeyi arzuluyoruz."

Verilecek eğitimler, alakalı halk eğitimi merkezlerinde yüz yüze Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Uzaktan Eğitim platformu üzerinden izlenecek videolar yoluyla gerçekleştirilecek. Türkiye geneli yaygınlaşma sürecine 20 ilde başlayan projenin, daha sonraki dönemlerde 81 ilde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kaynak: igf