Doksanlı yılların buhranlı olaylarından biri: Gazi Katliamı...

Tarihler 1995'i gösteriyor ve Türkiye, geçmişte olduğu gibi bir Alevi Sünni çatışmasına şahitlik ediyordu. Gazi Mahallesin'e gelen provokatörler önce Alevi dedelerinden birini katlediyor ve olayların fitilini ateşliyordu. 

Olayın ardından yürüyüş gerçekleştiren Gazi Mahallesi sakinleri birden taranacak ve ortaya büyük bir katliam fotoğrafı çıkacaktı. Tam 22 sivil hayatını kaybetmiş ve 300 vatandaş da yaralanmıştı. 

Doksanlı yılların çatışmalı ortamında devlet yetkililerinin bir türlü üzerine düşenleri yapmaması nedeniyle bir Alevi Sünni çatışması daha yaşanacak ve ülke genelinde yayılan olaylarda yaklaşık 40 vatandaş hayatını kaybedecekti. 

FETHULLAH GÜLEN'İN HABERİ VARDI?

Bu konuda Necip Hablemitoğlu'nun Köstebek eserinde Fethullah Gülen'in olaydan haberdar olduğu ve istihbarattan kendisine bilgi sızdırıldığı kendi ifadeleri ile yer almıştı. Hablemitoğlu, kitabında devlet yetkililerine gitmeyen istihbaratın Fethullah Gülen'e gittiğini söylemişti. 

Büro Memur-Sen'den tasarruf paketi tepkisi: Kamu görevlilerinden başlanılması anlamsız Büro Memur-Sen'den tasarruf paketi tepkisi: Kamu görevlilerinden başlanılması anlamsız

Haber: Cuma Obuz

Editör: TE Bilişim