Gündem

20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında detaylar belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında yeni detaylar belli oldu. Bakanlık taban puanları ve kontenjanları duyurdu.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında yeni gelişmeler var. Atama taban puanları ve kontenjanları netleşti. 
MEB, 1 Eylül'de yapılacak olan sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili ayrıntıları Bakanlığın internet sitesinde paylaştı.

MEB'in resmi internet sayfasından duyurulan habere göre 99 branşta toplam 19 bin 969 öğretmen atanacak. Beden eğitimi alanı için ayrılan 319 kişilik kontenjanın 31'i için milli sporcular arasından atama yapılacak.

Okul öncesi öğretmenliği en fazla atamanın yapılacağı alan oldu. 7 bin 503 kişiyle okul öncesi alanında yapılacak. Bu branşı 2 bin 223 kişiyle sınıf öğretmenliği, 1250 kişiyle özel öğretim öğretmenliği, 1218 kişiyle din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, 1004 kişiyle ilköğretim matematik öğretmenliği takip ediyor.

Atamalar için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 18-26 Temmuz'da yapılacak. Sözlü sınavlar 1-13 Ağustos'ta yapılacak, sonuçlar 16 Ağustos'ta ilan edilecek. Adaylar atama tercihlerini 27-31 Ağustos'ta yapabilecek, sonuçlar 1 Eylül'de açıklanacak.

TABAN PUAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Abone Ol