Gündem

Ekrem Başgan çalışıyor! İşte İstanbul'un çözülemeyen sorunları

2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, göreve geldiğinden beri skandallar bitmiyor. 

Abone Ol

2019 Yerel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, göreve geldiğinden beri skandallar bitmiyor. 

Bitmeyen üst geçitler, sosyal tesislerin bakımsızlığı, kendiliğinden yanan ya da yoldan çıkan toplu taşımalar, İBB ihmalleri sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar, yapılmayan açıklamalar, yerine getirilmeyen vaatler...

İBB'NİN AÇTIĞI ÇUKURA DÜŞEN ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Küçükçekmece'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su dolu çukura düşen 5 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Parkta İBB tarafından yapılan kazı sırasında oluşan su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti Parkta İBB tarafından yapılan kazı sırasında oluşan su birikintisine düşen çocuk hayatını kaybetti

"ORAYI ÇEVİRMELERİ GEREK AMA HİÇBİR ŞEY YOKTU"

Edanur’u düştüğü çukurdan çıkaran akrabası Selçuk Yaşar "Onların en ağır cezası neyse almasını istiyoruz. Sonradan kapatmışlar orayı her şeyi boşaltmışlar. Ben atladım ben kendim kurtardım onu. Güvenlik beni çağırdı 'Atlama içeri' dedi. Hiç dinlemedim atladım içeriye kendimle çocuğu çıkardım oradan. Kucağıma aldığımda zaten gitmişti. Çukur baya derindi. Orayı çevirmeleri gerek ne olduğu belli olması gerek, hiçbir şey yoktu orada, su kapatmış üstünü. Bakın ailesi ne durumda perişan. Cenazeyi kendi çocuğunun cenazesini kaldıramıyor böyle bir şey olabilir mi" şeklinde konuştu.

Kız çocuğunun ölümünün ardından İBB zabıta ekipleri su birikintisinin bulunduğu alan etrafı, şerit ve demir bariyerle kapatıldı. Ancak parktaki seyyar satıcı Ahmet Selim, olayın yaşandığı günün ertesi, demir bariyerlerin konulduğunu söyledi.

İMAMOĞLU SESSİZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 yaşındaki Edanur Gezer’in İBB sorumluluğundaki parkta 1,5 metrelik su dolu çukura düşüp yaşamını yitirmesi hakkında üç gün geçmesine rağmen açıklama yapmadı.

EKŞİ SÖZLÜKTEKİ İMAMOĞLU TROLLERİNDEN İĞRENÇ YORUMLAR

Ekrem İmamoğlu yönetiminin troll ordusu kurduğu iddia edilen Ekşi Sözlük’teki hesaplar, boğularak hayatını kaybeden küçücük çocuğu ve ailesini suçladı.

Akılalmaz yorumlardan bazıları:

  • “Sonuçta ailesi mangal bağımlısı bir çocuk. Belki de ölerek kurtulmuştur bence iyi tarafından bakalım.”
  •  “Ailenin sorumsuzluğu”
  •  “İBB bence gayet yerinde bir açıklama yapmış. Uyarılmaya rağmen piknik yapılır mı”
  •  “Güvenlik uyarıyor dinlemiyorsun, zabıta geliyor umursamıyorsun. Bütün bunların üstüne çocuğunla ilgilenmiyorsun ve ölümüne sebep oluyorsun. Benim olaydan anladığım bu”
  • “Belediyeye suç bulamadım olayda. O park deniz seviyesinde. En fazla kaç santimlik bir çukurdan bahsediliyor onu anlayamadım. Denize düşüp ölse yine belediye mi suçlu olacaktı?”
  •  “Ailenin kontrolsüzlüğünü CHP’ye bağlayanların olduğu ülkede daha çok çocuk çukura düşer.”
  •  “Bu aile Türk mü yabancı mı onu merak ediyorum. Soruşturma bir sonlansın bakalım”
  •  “Gerçekten üzücü ancak ne diye inat edip hala mangal yapıyorsun, ayrıca çocuğa sahip çıkmıyorsun? Umarım etler güzel pişmiştir ne diyelim”
  •  “Mangal yapmasaydınız çocuğunuz ölmezdi. Böyle bir denklem...”
  •  “Troll millet olmuşuz. Kurallara uymayanlar neden cezalandırılmaz da Allah’tan geleni kuluna atar. Bak ecel gelmiş, kabul edin.”
  •  "Bakamayacaksanız yapmayın arkadaş. Cidden anne-baba olmadan önce zorunlu IQ testi yapılsın.”
  •  “Çocuğunu kontrol edemeyen aile direkt belediyeyi suçlamış.”
  •  “Ailenin mangal inadı kızlarının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmış.”

HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Katil devletin soykırımını görmezden gelen İBB Başkanı İmamoğlu, CNN International'a verdiği röportajda Filistin halkının kurtuluşu için mücadele veren Hamas'a 'terör örgütü' yorumunu yaptı. İmamoğlu, "Tabii Hamas İsrail'de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz." dedi.

İmamoğlu, "Yaşananların bu çerçevede değerlendirilmesini istiyoruz. Filistinlilerin vahşice baskı altında tutulmasına derhal son verilmeli. Genel olarak Batı burada büyük resmi görmüyor. Batı tek yönlü bakıyor. Hamas'ın yaptığını kötü görüyoruz, kötü bir durum. Terör saldırısıdır. Ama bu davranışı aynı zamanda Filistinli çocuk ve kadınların öldürülmesine tepki olarak da görüyoruz" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DE ALKIŞLANDI

Ekrem İmamoğlu'nun skandal sözlerine Türkiye'de büyük tepki gelirken; İsrail'de ise 'manşet haber' olarak görüldü. İsrail basını, İmamoğlu'nun CNN röportajına geniş yer ayırdı.

"YEMEK YOK, MÜŞTERİ YOK"

Ekrem İmamoğlu'nun kent lokantası vaadiyle oy topladığını, ardından ortada hiçbir şey olmadığını eleştiren sosyal medya kullanıcıları, lokantanın videosunu paylaşarak "Kent Lokantası yaptı, hem ucuz hem de çeşitli yemekler var diyerek oy verdiler şimdi yemek yok, müşteri yok..! Olsun o kadarını da girişte Atatürk resmi var bakar bakar doyarsınız." ifadelerini kullandılar.

İBB sosyal tesislerin bakımsızlığı da sosyal medyada çokça eleştirilen konular arasında.

Maltepe Dragos Tesislerinde bir vatandaşın kamerasına yansıyan görüntülerde; tuvaletlerin bakımsızlığı, peçetelerin olmayışı ve çatlak paslı duvarlar dikkat çekti:

Loading...

BİTMEYEN ÜST GEÇİTLER, VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

İstanbul'da bitmek bilmeyen İBB çalışmaları, yeni sorunları da beraberinde getiriyor. Ataköy'de bir bölümü olmayan üst geçit, karşıdan karşıya geçmek isteyenler için tehlike oluşturuyor. Sultangazi'de bitmeyen üst geçit, Maltepe'de bitmeyen meydan, bozuk yollar, kaybolan yaya geçitleri ve kaldırılan park alanları büyük mağduriyetler doğuruyor. Duruma isyan eden vatandaşlar, daha fazla mağduriyete sebebiyet vermeden çalışmaların tamamlanmasını istiyor.

İBB ÖNCE 'ARIZA' DEDİ, SONRA 'ÇARPIŞMA' OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 23 Nisan Salı günü sabah itibarıyla başlayan aksaklık ancak 25 Nisan Perşembe günü normale dönebildi.

Konuyla ilgili uzun süre açıklama yapmayan İBB, önce 'teknik arıza' dedi, sonra 'zorunlu bakım çalışması' dedi, daha sonra 'iki trenin teması sonucu zarar gören yerlerin tamiri' dedi. İki metronun kafa kafaya çarpıştığı ortaya çıktı.

METRO SKANDALI İLK DEĞİL

Art arda gelen otobüs arızaları, raylı araçlarda sistem arızaları, bakımsızlık nedeniyle araçlarda çıkan yangınlar, yürüyen merdiven arızaları, İstanbulluları hayattan bezdirdi. Halk tarafından İBB’nin Alo 153 Çağrı Merkezi'ne şikayet yağıyor.

Yanan, durduğu yerde alev alan, kontrolden çıkan, vatandaşların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan sayısız metro, metrobüs ve otobüs kazalarına sadece birkaç örnek;

Avcılar'da tekeri alev alan metrobüs

Topkapı'da alev alan metrobüs

İstanbul Küçükçekmece Beşyol'daki metrobüs yolundaki köprü ayağı sosyal medyada gündem olmuştu

VATANDAŞ METRO ÇİLESİ ÇEKERKEN İMAMOĞLU, ALMANYA NEZDİNDE İKBAL ARAYIŞINDAYDI

Üsküdar Samandıra metro hattı 16 saattir arızalı durumda iken Ekrem İmamoğlu, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'ın Tarabya rezidansındaki davete katıldı.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht ile birlikte, İmamoğlu liderliğindeki İBB heyetiyle, tarihi Orient Express Lokantasında, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.